İsviçre ve İran nükleer güvenlik işbirliği anlaşması imzaladı

İsviçre ve İran nükleer güvenlik işbirliği anlaşması imzaladı

CENEVRE (AA) - İsviçre ile İran arasında nükleer güvenlik işbirliği anlaşması imzalandığı bildirildi.İsviçre haber ajansı Swissinfo'nun haberine...

CENEVRE (AA) - İsviçre ile İran arasında nükleer güvenlik işbirliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

İsviçre haber ajansı Swissinfo'nun haberine göre, anlaşma İsviçre Federal Nükleer Güvenlik Dairesi (ENSI) ile İran Nükleer Düzenleme Kurumu (INRA) arasında imzalandı.

Nükleer güvenlik anlaşmasıyla iki ülkenin düzenleyici kurumları arasında gelecekte işbirliğinin artırılmasının hedeflendiği ve ENSI'nın İran'ın sivil amaçlı nükleer tesislerinde güvenliğin artırılmasına yönelik katkı sağlayacağı belirtildi.

ENSI Genel Müdürü Hans Wanner konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yapılan anlaşmayla Avrupa'daki uluslarası güvenlik düzenlemelerine ilişkin tecrübelerin INRA'ya aktarılacağını ifade ederek, "Anlaşma bölgedeki nükleer güvenliğin gelişmesine de katkıda bulunacak." dedi.

Wanner, İsviçre Konfederasyon Başkanı Johann Schneider-Ammann'ın İran'ın başkenti Tahran'a yaptığı ziyarette de yer almıştı.

Ocak ayında ABD ve Avrupa Birliği, İran'ın nükleer programına yönelik yapılan anlaşmanın ardından bu ülkeye uygulanan yaptırımları kaldırmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :