İsviçre Konfederasyonu Başkanı Schneider-Ammann, Viyana'da

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Schneider-Ammann, Viyana'da

Schneider-Ammann, Avusturya Başbakanı Kern ile bir araya geldi

VİYANA (AA) - İsviçre Konfederasyonu Başkanı Johann Schneider-Ammann, Viyana'da Avusturya Başbakanı Christian Kern ile görüştü.

Başbakanlıktaki görüşme sonrası Kern ile Schneider-Ammann ortak basın toplantısı düzenledi.

Kern, Schneider-Ammann ile çalışma toplantısı kapsamında bir araya geldiklerini belirterek, ikili ilişkileri ele aldıklarını aktardı.

Avusturya'nın, İsviçre'ye yaklaşık 7 milyar dolarlık ihracat yaptığını kaydeden Kern, 10 binin üzerinde Avusturyalının İsviçre'de çalıştığını vurguladı. Kern, "İsviçre'nin ekonomik çıkarları, aynı zamanda Avusturya'nın da ekonomik çıkarlarıdır." dedi.

İsviçre ve Avusturya'nın, İtalya'ya sınırı bulunan iki ülke olduğunu hatırlatan Kern, İtalya üzerinden gelen sığınmacıların bu iki ülkeyi ciddi şekilde olumsuz etkilediğini belirtti.

İtalya'nın sığınmacı sorununa yönelik önemli bir çaba içerisinde olduğunu ifade eden Kern, Avusturya ve İsviçre'nin, bu ülke üzerinden gelen sığınmacı hareketliliğini daha düzenli bir hale getirmesi için fikir alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Kern, "Avusturya'nın, Avrupa Birliği (AB) ile Kanada arasındaki Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması'nı (CETA) onaylayıp onaylamayacağına" ilişkin soru üzerine, ülkesinin İsviçre ile olan ticari ilişkisinin Kanada'ya oranla çok daha büyük ve önemli olduğunu söyledi. Kern, "Bence İsviçre ile olan ekonomik ilişkilerimizi iyi bir noktaya getirmek, bu antlaşmanın (CETA) şartlarından daha önemlidir." ifadelerini kullandı.

Schneider-Ammann ise ilk yurtdışı ziyaretini Avusturya'ya yaptığını anımsatarak, görüşmenin çok samimi bir atmosferde geçtiğini, iki ülke ilişkilerinin gayet iyi olduğunu dile getirdi.

Görüşmede, ikili ilişkileri ele aldıklarını bildiren Schneider-Ammann, İsviçre’nin, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerle karşılıklı ilişkilerini en iyi seviyeye getirme çabası içerisinde olduğunu söyledi.

Sığınmacı istemeyen Avusturya ve İsviçre, göçmen akınının devam etmesi halinde, İtalya sınırındaki Brenner sınır kapısının kapatılması gerektiğini savunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :