İsveç'teki Somali Vatandaşlarından Ak Parti'ye İlgi

İsveç'teki Somali Vatandaşlarından Ak Parti'ye İlgi

İsveç'in Başkenti Stockholm'de seçim çalışması yapan AK Parti Konya Milletvekili Adayı Abdullah Ağralı, Somali vatandaşlarının büyük sevgisiyle karşılaştı

STOCKHOLM (AA) - Stockholm'de Somali vatandaşlarının derneklerini ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Adayı Abdullah Ağralı, büyük ilgiyle karşılaştı. 

Somali halkı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın efsane bir lider olduğunu söyleyen merkezi İsveç'te bulunan İskandinavya Somali Federasyon Başkanı Başkanı Abdi-Nur M. Isse, AA muhabrine yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın direktifiyle Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardımın tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti.

Abdi-Nur M. Isse  "İslam ülkeleri Somali'deki trajediyi seyrederken, Türkiye'nin tek başına hiç bir çıkar gözetmeden Somali'ye yardım etmesi, ilerde tarih derslerinde okutulurken, Somali halkı da her daim Türkiye'yi minnetle anacaktır" dedi. 

Türkiye'nin yardımlarının anlık olmadığını hatırlatan Isse, Türkiye'nin Somaliyi baştan başa yeniden inşaa ettiğini, kamu binalarını modernize ederek yeniden ülkeye hizmet  eder hale getirdiğini belirterek, , İskandinavya ülkelerinde yaşayan 130 bin Somali vatandaşı adına da Türkiye'ye teşekkür ettiklerini söyledi.

Somalilerin, Türkiye hakkında düşünceleri ve gösterdikleri ilginin kendini çok mutlu ettiğini belirten AK Parti Konya Milletvekili Adayı Abdullah Ağralı da, son 10 yılın en fazla yağmur ve kar yağışını bu sene yaşadıklarını belirtirken, bu bereketin Türkiye'nin Suriyelilere ve Somalilere yaptığı yardımının karşılığında, Allah'ın bir lütfu olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

3 yıl önce bir grup doktor arkadaşıyla Kenya Dadap kampına gittiklerini ifade eden Ağralı, 20 yıla yakındır 750 bin Somalilinin Dadap kampında kötü hayat şartları ile mücadele ettiklerini kaydetti. Kampta, 3 bin çocuğu sünnet ettiklerini vurgulayan Ağralı, kurban organizasyonu çerçevesinde orada ki Müslümanlara kurban eti dağıttıklarını belirtti.

Kenya'da yetimhanelerde kalan binlerce Somalili çocuk bulunduğuna dikkati çeken Ağralı, "Somalili çocuklarla  ihtiyaçları Konya'daki çeşitli, dernek ve vakıflar aracılığı ile karşılamaya devam ediyoruz. Tüm İslam coğrafyasındaki mazlum Müslümanların da umudu Türkiye. Mazlumların bu umudun sürmesi için AK Parti'nin tek başına iktidar olarak devam etmesi lazım. Allah'ın izniyle, milletimizin ve  onların duasıyla, 7 Haziran'da yeniden tek başımıza iktidar olarak, yardımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Ağralı'ya eşlik eden AK Parti İsveç Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Özer Eken de İsveç'te 36 bin Türk vatandaşının oy kullanma hakkı olduğunu ifade ederek, vatandaşları oy vermeleri için sandığa davet etti.

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı