İsveçli Bakan Wallström'den Doğu Guta açıklaması

İsveçli Bakan Wallström'den Doğu Guta açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström:- "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 30 günlük ateşkesini, bölgeye insani yardımların ulaşması açısından yetersiz ama önemli buluyorum"-"Ateşkes, oraya giden insan yardımı konvoylarının ihtiyaç sahiplerine ulaşabilm

STOCKHOLM (AA) - İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 30 günlük ateşkes kararını bölgeye insani yardımların ulaşması açısından yetersiz ama önemli bulduklarını belirterek, "Ateşkes, oraya giden insan yardımı konvoylarının ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için de önemli.'' dedi.

Wallström, AA muhabirine Doğu Guta'daki insani krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle Doğu Guta'ya tıbbi tahliyelerin yapılabilmesi için iki hafta önce BMGK'de bir ay insani ateşkes kararı alındığını hatırlatan Walsström, ''Doğu Guta'daki durum çok korkunç. Sadece Doğu Guta değil bütün Suriye'de durum çok kötü'." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Kadınlar Günü'nün ertesinde bütün düşüncelerinin Suriye'de acı çeken kadınlarla olduğunu söyleyen Wallström, ''Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 30 günlük ateşkesini, bölgeye insani yardımların ulaşması açısından yetersiz ama önemli buluyorum. Ateşkes oraya giden insan yardımı konvoylarının ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için de önemli. Orada bütün acı çekenlere yardım elimizi uzatmamız lazım.'' ifadelerini kullandı.

Wallström, ''Şu anda dünyanın bir çok yerinde ezilen ve şiddete uğrayan taciz edilen mağdur kadınlar var. Kadınların eşit hakları sahip olması gerekirken dünyanın bazı ülkelerinde oy hakları bile yok. Bu yüzden 8 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü'nü önemsiyorum. Biz de, baştan beri uyguladığımız feminist dış politika siyasetimizi devam ettireceğiz.'' diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :