İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Odlander, Mersin'de

İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Odlander, Mersin'de

Odlander: "Ülkemiz, Türkiye’nin AB üyeliğini her zaman desteklemiştir"- Mersin Valisi Çakacak: "Tüm Avrupa Birliği ülkelerinden Suriyelilere yardım etmelerini bekliyoruz"

MERSİN (AA) - İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini desteklediklerini söyledi.

 Odlander, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada,  Türkiye ile İsveç’in Osmanlı döneminden bu yana çok özel ilişkileri olduğunu ifade etti. 

Mersin'le daha fazla iş birliği yapmak istediklerini aktaran Odlander, "Ülkemiz, Türkiye’nin AB üyeliğini her zaman desteklemiştir. Mersin'le de iyi ilişkilerimiz var. Ortodoks kilisesine yapılan restorasyon için teşekkür ederiz. Biz sadece İstanbul ve Ankara’ya değil Türkiye’de 1 milyon nüfusun üzerinde olan tüm şehirlere konsantreyiz ve bu kentlerle iş birliklerimizi geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye’nin İsveç ile geçmişten gelen güçlü dostluk ilişkisi olduğunu vurgulayan Vali Çakacak ise Mersin'in sahip olduğu zenginlikler hakkında bilgi verdi.

Komşu ülkelerde huzurun sağlanmasıyla Mersin’in çok daha büyük ivmeyle gelişme kaydedeceğine inandığını belirten Çakacak, "Suriyeliler canlarını korumak için başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeye sığındı. Mersin’de de çok sayıda Suriyeli vatandaşımıza kucak açtık. İsveç’te de birçok ülke vatandaşının yaşadığını biliyoruz. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinden Suriyelilere yardım etmelerini bekliyoruz" dedi.

Odlander de Türkiye’nin misafirperverliğini ve Suriyelilere yardımlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Çakacak, Odlander'e hediye takdim etti.  Ziyarete İsveç'in Mersin Fahri Konsolosu Mişel Şaşati de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :