İsveç polisi ırkçılık karşıtlarına müdahale etti

İsveç polisi ırkçılık karşıtlarına müdahale etti

Stockholm'de ırkçı partinin yürüyüşüne tepki gösteren ırkçılık karşıtlarına polis cop ve gözyaşartıcı bomba ile müdahale etti

STOCKHOLM (AA) - İsveç'in başkenti Stockholm'de ırkçı parti Svenskarnas'ın (SVP) yürüyüşüne tepki gösteren ırkçılık karşıtları polis müdahalesiyle karşılaştı.

Malmö kentinde bir süre önce ırkçı partinin gösterisi ve buna tepki gösterenlerden 10 kişinin polis müdahalesiyle yaralanmasının ardından bu kez ırkçı parti SVP, başkent Stockholm'de izin alarak Gustav Adolf Meydanı’nda yürüyüş düzenledi. 

Gösteriye Svenskarnas'ın Başkanı Stefan Jacopsson, başkan yardımcısı Anders Arteskog ve yaklaşık 200 partili katılırken ırkçılara tepki göstermek isteyen ve sosyal medya üzerinden organize olan 5 bin kadar ırkçılık karşıtı ise meydana 100 metre mesafedeki Kraliyet Bahçesi’nde toplandı. Önceden önlem alan ve sokakları kapatan İsveç polisi ise bu grubu dağıtmak için coplu müdahalede bulundu ve göz yaşartıcı bomba kullandı. 

Müdahale sonucunda meydan karışırken göstericiler polise taş ve havai fişek attı. Müdahalede 1 gösterici ve 1 polisin hafif yaralandığı öğrenildi. Yaklaşık 3 saat boyunca polise karşı koyan ırkçılık karşıtları daha sonra sokaklara çekilerek dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı