İsveç Merkez Bankası "rekor" faiz oranını korudu

İsveç Merkez Bankası "rekor" faiz oranını korudu

İsveç Merkez Bankası, Temmuz ayında belirlenen yüzde -0,35 repo faizi oranını değiştirmedi

STOCKHOLM (AA) – İsveç Merkez Bankası (Riksbank) Temmuz ayında belirlenen ve "rekor oran" olarak değerlendirilen yüzde -0,35 repo faizi oranının şu an için korunduğunu açıkladı.

Riksbank tarafından yayınlanan değerlendirme raporunda, faiz oranlarının daha da düşürülebileceği ve devlet tahvili satın alımının artırılabileceği bildirildi. Faiz oranlarının sonbahar sonunda yüzde -0,40 veya -0,45 dolaylarına düşebileceği ifade edilen raporda ayrıca "düşük faiz oranı ve devlet tahvili alımının arttırılması ile uygulanan genişletilmiş para politikasının ülke ekonomisinin güçlenmesine katkıda bulunduğu" belirtildi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İsveç Merkez Bankası Başkanı Stefan Ingves, şu an için faiz oranlarında değişiklik yapmalarını gerektiren bir durum olmadığını belirterek, enflasyonun 2016 yılının sonuna kadar yüzde 2 oranında artabileceğini ifade etti. Dünya ekonomisindeki belirsizliklere dikkat çeken Ingves, İsveç olarak tüm olumsuzluklara karşı hazırlıklı olduklarını vurguladı. Stefan Ingves, gerektiği durumda gereken müdahaleleri yapmakta sıkıntı yaşamayacaklarını belirterek, faiz oranlarının şu an için düşük olmasının ülke ekonomisini güçlendirdiğini sözlerine ekledi. 

Faiz oranlarının korunduğunun açıklanmasının ardından İsveç Kronu avro ve Amerikan doları karşısında kısmen kazandı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı