İsveç Dışişleri Bakanı Wallström Kosova'da

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström Kosova'da

PRİŞTİNE (AA) - İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Kosova'nın geleceğinin Avrupa'da olduğunu söyledi. Kosova'nın başkenti Priştine'de Kosovalı...

PRİŞTİNE (AA) - İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Kosova'nın geleceğinin Avrupa'da olduğunu söyledi.

Kosova'nın başkenti Priştine'de Kosovalı mevkidaşı Enver Hoxhaj ile bir araya gelen Wallström, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin çok iyi olduğunu, İsveç'in uzun süredir Kosova'daki en büyük bağışçılardan biri konumunda bulunduğunu belirtti.

Wallström, Kosova'nın geleceğinin Avrupa'da olduğunu vurgulayarak, vize serbestisi için gerekli olan yolsuzlukla mücadele ve Karadağ ile sınır anlaşması gibi kriterlerin yerine getirilmesi konusunda Kosovalı siyasetçileri desteklediklerini dile getirdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) arabuluculuğunda yapılan Kosova-Sırbistan diyalog sürecine de değinen Wallström, bunun Kosova için çok önemli olduğunu, bu konuda da Kosova'ya destek verdiklerini ifade etti.

Bu arada, bir basın mensubunun UNESCO'nun İsrail'in Filistin topraklarında "işgalci güç" olarak tanımlandığı karar tasarısını kabul etmesiyle ilgili sorusu üzerine Wallström, bunun iyi bir karar olduğu ve geçen yıldan bu yana olumlu gelişmelerin yaşandığı açıklamasını yaptı.

Wallström, AB ülkelerinin bu konuda ikiye bölündüğünü, İsveç'in karara destek verdiğini sözlerine ekledi.

Kosova Dışişleri Bakanı Hoxhaj da İsveç'in, Kosova'nın istikrarına verdiği desteğin önemine işaret ederek Kosova ile Sırbistan arasında diyaloğun devam edeceğini ifade etti.

Wallström, Kosova'daki temasları kapsamında Hoxhaj'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Başbakan İsa Mustafa ve Meclis Başkanı Kadri Veseli ile bir araya geldi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :