İstinaf Mahkemesi'nde bilirkişi başvuru kuyruğu

İstinaf Mahkemesi'nde bilirkişi başvuru kuyruğu

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinde "bilirkişi" olmak için çok sayıda kişi başvuruda bulunurken, başvurularını son günlere bırakanlar kuyruk oluşturdu

ANKARA (AA) - Ankara Bölge Adliye (istinaf) Mahkemesi yargı çevresinde "bilirkişi" olmak için çok sayıda kişi başvuruda bulunurken son günde kuyruk oluştu.

"Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonunca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik" gereğince Ankara İstinaf Mahkemesi yargı çevresinde oturan veya mesleki faaliyette bulunan ve başka bir istinaf mahkemesi listesinde kayıtlı olmayanlardan, 30 Eylül'de, 2017 için bilirkişi listesi oluşturulacağı duyuruldu.

31 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar şartları taşıyan vatandaşlardan bilirkişi olabilmek için başvurularını bizzat yapmaları istendi.

Bugüne kadar çok sayıda kişi bilirkişi olmak için başvuruda bulunurken, başvurularını son günlere bırakanlar Ankara Bölge Adliye Mahkemesi önünde kuyruk oluşturdu.

Bilirkişi listesine ilk defa kabul edilenler ile listeden kendi isteğiyle çıkıp tekrar kabul edilenlere aralık ayında yemin ettirilecek. Yemin eden bilirkişilerin listesi, 31 Aralık 2016'ya kadar Ankara Bölge Adliye Mahkemesi internet sitesi ve Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nden (UYAP) ilan edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :