İstinaf, "çocuğa basit cinsel istismar"la ilgili beraati bozdu

İstinaf, "çocuğa basit cinsel istismar"la ilgili beraati bozdu

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi, Konya'da belediye otobüsünde 15 yaşındaki kız öğrenciye basit cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sanığa yerel mahkemenin verdiği beraat kararını bozdu- Daire, sanığa "çocuğa basit cinsel istismar" suçu

ANKARA (AA) - Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 17. Ceza Dairesi, Konya'da belediye otobüsünde 15 yaşındaki kız öğrenciye basit cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sanığa yerel mahkemenin verdiği beraat kararının bozulmasına hükmetti. Daire, "çocuğa basit cinsel istismar" suçundan sanığı 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

İstinaf Mahkemesi 17. Ceza Dairesindeki duruşma sırasında, "çocuğa basit cinsel istismar" suçuyla yargılanan sanık Mustafa G. (20), 15 yaşındaki müşteki G.A'nın avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatına, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda bağlantı kuruldu.

Duruşmada, sanık Mustafa G'ye, hakkındaki suçlamayla ilgili ilk derece mahkemesinin verdiği beraat kararına karşı temyize gittiği hatırlatılarak savunması soruldu.

Sanık Mustafa G. ifadesinde, "Suçum yok, ben bir şey yapmadım." dedi. Sanık avukatı da ilk derece mahkemesinin incelediği kamera görüntülerinde suç unsuru oluşturacak bir delil çıkmadığını belirterek, beraat kararının onanmasını talep etti.

Müşteki avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ise kamera kayıtlarından sanığın mağdura yönelik bir temasının göründüğünü ifade ederek, kararın bozularak ceza verilmesi talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Mustafa G'nin olay tarihinde okula gitmek için belediye otobüsüne binen mağdurun yanındaki koltuğa oturduğu, vücuduna dokunduğu G.A'nın aniden sanığa vurduğu ve sanığın "çocuğa basit cinsel istismar" suçunu işlediğinin anlaşıldığını belirterek, ilk derece mahkemesinin hükmünün kaldırılarak sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Son savunması sorulan sanık, mağdura dokunmadığı ve herhangi bir suç işlemediğini iddia etti. Sanık avukatı da ufak bir temasın olmasının hayatın olağan akışına uygun olduğunu, olayın kamera görüntülerinde net görülmediğini öne sürerek, beraat kararının onanmasını istedi.

Kararında, ilk derece mahkemesi hükmünün kaldırıldığını açıklayan 17. Ceza Dairesi heyeti, sanık Mustafa G'ye "çocuğa basit cinsel istismar" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Karara karşı temyiz yolu açık bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :