İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun bir bölümünü geçirdiği müze haline getirilen evde tören düzenlendi

ÇANAKKALE (AA) - İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çocukluğunun bir bölümünü geçirdiği müze haline getirilen evde anıldı.

"İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla Ersoy'un çocukluğunun bir bölümünü geçirdiği müze haline getirilen evde düzenlenen törene Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Belediye Başkanı Sadettin Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Erikli, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Göç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tetik ile kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

törende kompozisyon yarışmasında dereceye giren Mehmet Can Ataş, Mine Altaş ve Kemal Güven'e, resim yarışmasında dereceye giren Buğra Mutlu, Simay Hekimoğlu ve Büşra İlter'e, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren Eylül Mutluay, Kardelen Onur, Mihriban Paker, Esmagül Morkoç, İsmail İnan, Çisem Yağmur Candan, Esma Gürel, Uraz Bora ve Ecrin Alkurt'a ödülleri takdim edildi.

Ardından "Asker Uğurlaması" konulu gösteri ile İstiklal Marşı'nın kabulünün anlatıldığı tiyatro gösterisi sunuldu.

Tören, öğrencilerin ve vatandaşların birlikte İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okumasıyla sona erdi.

Törende öğrencilerin sergilediği gösteriler duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :