"İstiklal Marşı'mız geleceğimize ışık tutmaktadır”

"İstiklal Marşı'mız geleceğimize ışık tutmaktadır”

Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Uyanık: - “İstiklal Marşı'mızda ifade edilen duygulu mesajlar, günümüzde hepimizin maneviyatını aydınlatmakla kalmamakta, aynı zamanda istikbalimize, geleceğimize ışık tutmaktadır”

ASTANA (AA) - Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, İstiklal Marşı'nın ülkenin istikbaline ışık tuttuğunu belirtti.

Türkiye’nin Astana Büyükelçiliği, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü vesilesiyle tören düzenledi.

Törene Uyanık'ın yanı sıra elçilik çalışanları, Kazakistan’da faaliyet gösteren Türk kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Uyanık, saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının seslendirilmesiyle başlayan törende yaptığı konuşmada, milli marşların milli ruhu, millet olma şuurunu ve bağımsızlık aşkını simgeleyen eserler olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Uyanık, Çanakkale'nin dünya tarihinin akışını değiştiren büyük zafer olduğunu vurgulayarak Çanakkale’de kazanılan zaferin İstiklal Marşı'nın temelini oluşturduğunu dile getirdi.

İstiklal Marşı'nın Türk milletinin yurt ve bayrak sevgisini, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunu yansıttığına işaret eden Uyanık, “İstiklal Marşı'mızda ifade edilen duygulu mesajlar, günümüzde hepimizin maneviyatını aydınlatmakla kalmamakta, aynı zamanda istikbalimize, geleceğimize ışık tutmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Uyanık, Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin vatanı PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin saldırılarına karşı korumak için mücadele ettiğini belirterek “Türk ulusu ve vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi şükranla anıyorum.” dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı