İstiklal Madalyalılar Derneğinden, Vali Kılıçlar'a ziyaret

İstiklal Madalyalılar Derneğinden, Vali Kılıçlar'a ziyaret

Türkiye İstiklal Madalyalılar Derneği Başkanı Mengüoğlu ve beraberindeki heyet Ankara Valisi Kılıçlar'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Türkiye İstiklal Madalyalılar Derneği Başkanı Torun Mengüloğlu ve beraberindeki heyet Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette randevu taleplerine çok kısa sürede cevap aldıklarını belirten Mengüoğlu, duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mengüloğlu, yaş ortalaması 90 olan üyelerin yer aldığı derneğin, Ankara'da kayıtlı 160 üyesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her köşesinde aktif üyelerinin bulunduğunu da ifade eden Mengüloğlu, babalarından, dedelerinden devraldıkları bu madalyaları ve beratları onurla taşıdıklarını belirtti.

Gaziler ise "Bayrağımız dalgalanacak, İstiklal Marşımız söylenecek" düsturuyla, sadece üyelerin ödedikleri aidatlarla varlıklarını sürdüren bir dernek olduklarını ifade ederek, yaşadıkları sıkıntıları da Vali Kılıçlar'a ilettiler.

Gaziler daha sonra, derneklerinin şeref rozetini ve İstiklal Madalyası kitabını Vali Kılıçlar'a takdim ettiler.

Vali Kılıçlar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bizler sizlerin babalarına, atalarımıza çok şey borçluyuz. Bugün bu topraklarda müreffeh bir hayat sürüyorsak onlar sayesindedir. Onları her daim rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Dernek üyelerinin, sıkıntılarını her zaman paylaşmaya hazır olduklarını ifade eden Vali Kılıçlar, "Elimizden geldiği ölçüde sizler için yapabileceğimiz ne varsa seve seve yaparız" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı