İstiklal Harbi Şehitler Abidesi’ne Rekor Ziyaretçi

İstiklal Harbi Şehitler Abidesi’ne Rekor Ziyaretçi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehitlerin aziz hatırası için yaptırılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni geçtiğimiz hafta sonunda 23 bin 724 kişi ziyaret etti.

Abideyi açıldığı günden bu yana ziyaret edenlerin sayısı 3 milyon 100 bini geçti.   

 Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Harbi’nde şehit olan ecdadımızın aziz hatırasını yaşatmak amacıyla yaptırılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, ziyaretçi rekoru kırmaya devam ediyor.

Şehitlerin hatıralarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli bir hizmet olarak dikkat çeken ve hizmete girdiği 17 Aralık 2008 tarihinden bu yana 3 milyon 100 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, kısa sürede Konya’nın en fazla ziyaret edilen mekanlarından biri haline geldi. Mimari yapısı ve manevi iklimiyle ziyaretçi çeken İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni 30 Nisan Cumartesi ve 1 Mayıs Pazar günü 23 bin 724 kişi ziyaret etti. 2015 yılında 506 bin 452 kişinin ziyaret ettiği İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni 2016 yılının ilk 4 aylık diliminde ziyaret edenlerin sayısı 190 bin 271’e ulaştı.

İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nde başta İstiklal Savaşı olmak üzere Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik sırasında vatan uğruna canını feda eden şehitlerin isimlerinin yer aldığı iç avlu, Konya’nın İstiklal Savaşı dönemindeki sosyal yapısını anlatan müze, tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarının yer aldığı havuzlu yol ve Gaziler Ofisi yer alıyor.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİNE INTERNETTEN DE ULAŞILABİLİYOR

Mevlana Türbesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasında yer alan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni ziyarete gelemeyenler, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfası olan www.konya.bel.tr üzerinden abideyle ilgili bilgiye ve şehitlerin isimlerine ulaşabiliyor.