İstihdam seferberliğine fuarlı destek

İstihdam seferberliğine fuarlı destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında açılan "Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"na işsizler ilgi gösteriyor

KAYSERİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan tarihin en büyük Milli İstihdam Seferberliği kapsamında açılan "Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"na işsizler ilgi gösterdi.

Çalışma ve İş Kurumu (İSKUR) İl Müdürlüğü'nce Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan fuarda, iş dünyasından seçkin 90 firma ve alanında uzman isimler, işsizler ve öğrenciler ile buluşuyor. Büyük firmaların yanı sıra fabrikaların da stant açtığı fuarda, iş ve staj başvuruları alınıyor. İş arayanlar, firmaların insan kaynakları müdürleri ve uzmanlarıyla fuar sayesinde birebir görüşme imkanı buluyor.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile başlatılan istihdam seferberliği çerçevesinde kentteki hedeflerine ulaşmak için işveren ile işsizleri fuarda bir araya getirdiklerini söyledi.

Dün açılan fuarı şu ana kadar yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatan Ayçiçek, şöyle konuştu:

"İş başvurusu anlamında şimdiye kadar 5 bin müracaat alındı. Bu civarda da bir istihdam bekliyoruz. Kayseri'deki işverenlerimiz çok duyarlı. Geçen yıl aynı dönemde kentte 2 bin 500 civarında işe yerleştirme varken bu yıl aynı dönem 6 bin işe yerleştirme gerçekleştirildi, yüzde 100 bir artış var. Fuara ilgi yoğun. 90 firmamızın insan kaynakları müdürü burada. Bir işçiyi iş yerine yönlendirdiğimizde her zaman bu müdüre ulaşamıyor, bekliyor, yerinde bulamıyor. Fuarda ise bu imkan var, bizzat insan kaynakları uzmanları, müdürleri buradalar, işsizleri yönlendiriyorlar ve yardımcı oluyorlar."

İş umuduyla stantları gezen Nimet Eren de ön muhasebe alanında iş aradığını ve 6 aydır işsiz olduğunu belirtti.

İşletme mezunu Eren, "Başvuru yaptım, inşallah geri dönüş olur. Firmaların yetkilileri çok ilgililer. Bu fuar, işsizler için güzel bir imkan." dedi.

Yaklaşık 4 aydır işsiz olduğunu anlatan Bekir Erdişli ise geçici işçi olarak bir fabrikada çalışıp ayrıldığını, yeniden iş aradığını dile getirdi.

TMSF bünyesindeki Boydak Holding'in İnsan Kaynakları Koordinatörü Sancak Basa da firma olarak fuarda en büyük standı açtıklarını, gençlerin ilgisini yetersiz ancak olumlu bulduklarını aktardı.

İstihdam seferberliğine destek verilmesini önemsediklerini ifade eden Basa, "Gençleri bilgilendiriyoruz, kurumumuzdaki iş olanaklarını anlatıyoruz. Gençler ülkenin geleceği, onlara yatırım yapmanın önemine yürekten inanıyoruz. Ülkenin yetenekli, yöneticilik kabiliyeti gelişmiş gençlere ihtiyacı var. Biz de bu anlamda bir köprüyüz. Elektronik ortamda kayıtlarını alıyoruz. Kayıtlar diğer firmalarımızla da paylaşılacak. Oluşacak taleplere göre öncelikle burada başvuru yapanlar değerlendirilecek. İşsiz olan tüm yurttaşlarımıza eşit imkan sunmayı amaçlıyoruz. Bize binin üzerinde başvuru oldu." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :