İstifalar peş peşe geldi  İşte Konya’da vekil aday adayları

İstifalar peş peşe geldi İşte Konya’da vekil aday adayları

24 Haziran seçim süreci hızla işlerken partilerde aday adaylık başvuruları devam ediyor.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak erken seçimlerde Milletvekili olmak için istifa eden isimler belli olmaya başladı. 27. Dönem Milletvekili seçimlerine katılmak için görevinden istifa eden isimler arasında Belediye başkanlarının yanı sıra SGK Başkanı, TPE Başkan yardımcısı gibi önemli isimler yer alıyor.

fatih-ozdemir.jpeg

FATİH ÖZDEMİR  ADAY ADAYI

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir görevinden istifa ederek AK Parti'den aday adaylığını açıkladı. 'Tarımsal alanda hizmet üretmek için aday adayıyım' açıklaması yapan Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir önceki dönemde de milletvekili aday adaylığı için başvuru yapmış fakat aday gösterilmemişti.

 

kudret-bulbul.jpg

KUDRET BÜLBÜL ADAY ADAYI 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Kudret Bülbül görevinden istifa ederek AK Parti'den aday adayı oldu. Bir dönem Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında başkanlık görevini yürüten ve sonrasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev alan Kudret Bülbül istifasını açıklayarak AK Parti'den aday adayı oldu. M. Ali  Elmacı- Memleket

 

hasan-uzman-acikladi--(6).jpg

 HASAN UZMAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan başta olmak üzere tüm Oda başkanları katıldı.  Düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Hasan Uzman, “19 yıldır hizmet etmiş olduğu Ayakkabıcılar Odası Başkanlığı ve Esnaf Odaları Birliği görevlerimden Bugün itibariyle istifa ederek, sizlerin de destekleriyle 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için AK Parti Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Yıllarca birlikte çalışarak esnafımıza ve Konya’mıza hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bu hizmetlerime Allah nasip ederse, siz değerli dostlarımın da desteği ile Ankara’da devam etmek istiyorum” dedi. Ferit Hepokur-Memleket

-*/-*/

huseyin-korkmaz,--ilce--(1).jpg

HÜSEYİN KORKMAZ,  İLÇE ZİYARETLERİNDE

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Korkmaz, Derebucak, Beyşehir, Hüyük, Doğanhisar, Akşehir ve Ilgın ilçe teşkilatlarına erken seçim ziyaretleri yaptı. MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Korkmaz, ziyaretlerinde, ilçe teşkilat başkan, yöneticileri ve vatandaşlarla birlikteki sohbet toplantılarında,  vatandaşlarımızın dertleri ve sıkıntılarını dinledi, çözümler konusunda neler yapılabileceği hakkında ilgili ve sorumlu birimlerle de görüşmelerde bulundu. Haber Merkezi

 

mustafa-efe.jpeg

 

MUSTAFA EFE ADAY ADAYI

Mustafa Efe, 27. Dönem milletvekili genel seçimlerinde AK Parti’den Konya Milletvekili aday adayı olmak için Başbakanlık’taki görevinden istifa etti. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda danışman olarak görev yapan Mustafa EFE ülkemizin Afrika’ya yönelik çalışmalarının planlanmasında birçok kurum ve kuruluşa da katkılarda bulundu. 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen ve AK Parti’nin yüzde 49,5 oyla tek başına iktidar olduğu 26. Dönem Milletvekili Seçimlerinde AK Parti tarafından Konya’dan 13. sıradan Milletvekili adayı gösterilen Mustafa EFE çok cüz’i bir oyla seçilememiş ve AK Parti Ankara’ya 12 Milletvekili göndermişti. Canan Keleş-Memleket

cumhurbaskani-danismanlari.jpg

KONYALI BAŞDANIŞMANLAR ADAY ADAYI

AK Parti'de başvuru sayısı her dakika artarken Konya eski milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı'nın da aday adaylık için başvuru yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Öte yandan aday adaylık başvurusu yapanlar arasında Mustafa İbalı ve Bekir Akdemir'in de yer aldığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

orhan-erdem.jpg

ORHAN ERDEM VEKİLLİĞE HAZIRLANIYOR

Milletvekili Adayı Olmak İçin İstifa Eden İsimler Belli Olmaya Başladı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem vekil olmaya hazırlanıyor.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak erken seçimlerde Milletvekili olmak için istifa eden isimler belli olmaya başladı. 27. Dönem Milletvekili seçimlerine katılmak için görevinden istifa eden isimler arasında Belediye başkanlarının yanı sıra SGK Başkanı, TPE Başkan yardımcısı gibi önemli isimler yer alıyor. 27. Dönem Milletvekili seçimlerine aday olmak için görevinden istifa ettiğini açıklayan Belediye başkanları ve kamu kurum başkanları ve yardımcıları yavaş yavaş belli olmaya başladı.İki dönem Konya'dan milletvekilliği yapan Orhan Erdem'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hazırlan' mesajı verdiği ve Erdem'in de önümüzdeki saatlerde aday adaylık başvurusunu yapacağı öğrenildi.

 

kagan-karabulut.jpeg

KAĞAN KARABULUT  İSTİFA ETTİ

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut aday adaylığı için bugün görevinden istifa etti.  Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut görevinden istifa ederek AK Parti'den aday adaylığını açıkladı. Ayşe Avcı-Memleket

 

CİHANGİR ERGÜN ADAY ADAYI

Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Cihangir Ergün,  mevcut görevinden istifa ederek, AK Parti Konya Milletvekilliği Aday adaylığını açıkladı.  Ergün yarın resmi olarak Numune Hastanesi önünde yapacağı açıklamayla resmi olarak aday adaylığını açıklayacak. Ergün basın açıklamasından önce yaptığı yazılı açıklamada, “28 yıllık Hekimlik hayatımın üç yıllık mecburi  hizmet dışında kalan 25 yıllık süreci Konya’da tamamladım. 2008 yılından bu yana gerek Beyaz Değişim Hareketi  gerek Konya Hekim Platformu  olarak yaptığımız çalışmaların sosyal  tecrübesiyle birlikte Ak Parti 27 dönem milletvekilliği aday adaylığı için  başvurumu yapmak üzere Numune Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevimden 26 Nisan itibari ile ayrılmış bulunmaktayım” dedi.  

ahmet-fatih-satilmix.jpg

AHMET FATİH SATILMIŞ ADAY ADAYI

Konya Şeker A.Ş’de Medya  Reklam Satın Alma Yöneticiliği görevini sürdüren Ahmet Fatih Satılmış, MHP Konya Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.  MHP Konya Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan Ahmet Fatih Satılmış, yürütmekte olduğu MHP İl Başkan Yardımcılığı görevinden 27. Dönem milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

AHMET FATİH SATILMIŞ KİMDİR?

1980 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Akşehir’de tamamladı. Üniversite eğitimini Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği bölümünde yaptı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı. Askerlik görevini 2004 yılında kısa dönem olarak tamamladıktan sonra Konya Şeker A.Ş.’de iş hayatına girdi.  Halen Konya Şeker A.Ş’de Medya  Reklam Satın Alma Yöneticiliği görevini sürdüren Ahmet Fatih Satılmış, Ülkücü bir aileye mensup olması dolayısıyla küçük yaşlarda Ülkü Ocakları ile tanıştı. Eğitim hayatı boyunca Ülkü Ocaklarında çeşitli görevlerde bulunan Satılmış, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanlığının 12. Olağan Genel kurulunda yönetim kurulu asil üyeliğine seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Fatih Satılmış İngilizce bilmektedir.

 

ali-surucu-001.jpeg

Ali SÜRÜCÜ ADAY ADAYI OLDU 

AK Parti eski il başkanlarından Ali Sürücü de aday adaylığı için başvurusunu yaptı. 24 Haziran süreci hızla devam ederken teşkilatlardan da aday daylığı için başvururlara devam ediyor. Hasan Angı'nın önceki döneminde İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlene eski il başkanlarından Ali Sürücü aday adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

 

seyit-ali-kurtulmus.jpeg

SEYİT ALİ KURTULMUŞ ADAY ADAYILIĞINI AÇIKLADI 

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkan Vekili  Seyit Ali Kurtulmuş, AK Parti Konya Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. Kurtulmuş, bugün yaptığı açıklamada mevcut görevinden istifa ederek aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Kurtulmuş, Ankara Üniversitesi’nden 1996 yılında Ziraat Fakültesi Kültür Teknik Bölümü’nden Mezun oldu. Seyit Ali Kurtulmuş, Konya Ilgın, 1972 doğumlu olup, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

ihsan-kaya.jpg

İHSAN KARA ADAY ADAYI 

Ankara Pursaklar Kaymakamı İhsan Kaya milletvekili  mevcut görevinden istifa ederek Konya AK Parti Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Konya Hadim ilçesi Gaziler Mahallesi 1965 yılı doğumlu olan İhsan Kaya,  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bölümünü bitirdi. Sırasıyla; Karaman Valiliği Kaymakam adaylığı, Sivas Koyulhisar Kaymakamlığı, Erzurum Şenkaya Kaymakamlığı, Batman Valiliği Vali Yardımcılığı, Afyon Şuhut Kaymakamlığı, Mersin Aydıncık Kaymakamlığı, Konya Cihanbeyli Kaymakamlığı görevleri ardından, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünde kurucu Eğitim Dairesi Başkanlığı görevine müteakip 02/09/2014 tarih ve 2014/1032 Sayılı kararname ile Pursaklar Kaymakamlığına atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

keziban-bayik.jpg

KEZİBAN BAYIK ADAY ADAYI OLDU 

SELSİD Hanım Kolları Komisyonu Başkanı Keziban Bayık, mevcut görevinden istifa ederek AK Parti Konya Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 

 

Konyalı bürokratlardan istifa eden milletvekili aday adayları ;

1- Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu (YÖK Genel Kurulu Üyesi- Havelsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Tübitak Başkan Yardımcısı)

2- Prof. Dr. Salih Yılmaz ( Ankara YBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi- RUSEN Başkanı)

3- Tahir Akyürek ( Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı- TBB Başkanı)

4-Hamdi Turşucu (Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü)

5- Prof. Dr. Ali Akmaz (N.E.Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi- Eski Şırnak Üniversitesi Rektörü)

6- İbrahim Kılınç- ( Kamu Denetçiliği Kurumu Genel Sekreteri )

7- İbrahim TÜRKAN- (Konya Ilgın Şehit Selam Kemer Anadolu Lisesi Müdürü)

A. ECEVİT ÖKSÜZ DE ADAY ADAYI

TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz de aday adaylığını açıkladı.