İstenmeyen adam Ankara'da

İstenmeyen adam Ankara'da

YPG'lilerle dün görüşen ABD'li McGurk, bugün Ankara'da

Washington'ın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Ankara'da bir dizi temaslarda bulunacak. Özel temsilci, dün Suriye'de Rakka'nın kuzeyindeki YPG'lilerle bir araya geldi.

Bir önceki başkan Obama tarafından bu göreve getirilen McGurk, Trump döneminde Ankara tarafından istenmeyen isimlerden biriydi.

McGurk'ün açık bir şekilde YPG'ye destek verdiğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu kişinin değişmesinde de fayda vardır" demişti.

Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile Rakka operasyonunu sürdüren ABD, IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'ü Ankara'ya gönderdi.

Başkan Donald Trump'ın özel temsilcisi Dışişleri Bakanlığı'na gidecek ve  Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal ile görüşecek.

McGurk, dün Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa kasabasında YPG'lilerle buluştu. Yerel kaynaklar, McGurk'ün askeri yardımların artırılması konusunda YPG yöneticilerine söz verdiğini aktarıyor.

Burada açıklama yapan McGurk, "Biz Türkiye'yi her hafta gelişmelerden haberdar ediyoruz" dedi.

IŞİD'le mücadele özel temsilcisi, daha önce de birçok kez Suriye'nin kuzeyinde benzer ziyaretler yapmıştı.

Bir önceki Başkan Barack Obama döneminde bu göreve getirilen McGurk, Ankara'nın yeni dönemde istemediği isimlerden biriydi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 18 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "ABD'nin DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk kesinlikle PKK ve YPG'ye net bir şekilde destek vermektedir. Bu kişinin değişmesinde de fayda vardır" dedi.