İstek Okulları takımından, Kodu Cup 2018 yarışmasında büyük başarı

İstek Okulları takımından, Kodu Cup 2018 yarışmasında büyük başarı

Microsoft, Habitat Derneği ve Finansbank işbirliğiyle gerçekleştirilen Kodu Cup 2018 yarışmasında, 100 takım arasından finale kalan İstek İzmir Okulları...

Microsoft, Habitat Derneği ve Finansbank işbirliğiyle gerçekleştirilen Kodu Cup 2018 yarışmasında, 100 takım arasından finale kalan İstek İzmir Okulları takımı, Türkiye İkinciliğini kazandı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve teması "Uzayda Yaşam" olarak belirlenen yarışmada, her takım kodladıkları bir oyunla jüri karşısına çıktı.

Efe Herek, H.Alperen Köse ve Mete Uygar Aslan'dan oluşan İstek İzmir Okulları takımı, hazırladığı oyunla büyük beğeni toplayarak 12-14 yaş grubunda Türkiye ikinciliği ödülüne layık görüldü. Koduzay isimli takım "Biz bu oyunda herhangi bir silah gücüne sahip bir asker ya da süper güçlere sahip bir süperkahraman kullanmadık. Bizim kahramanımız bir bilim insanı ve biz akıl ve bilgi gücünün silah gücünden daha üstün olduğunu anlatmak istedik" diyerek seyircilerin ve jürinin büyük beğenisini kazandı. Öğrencilerin teknoloji dünyasıyla ilgili en doğru anlayışı geliştirmesi hedefini eğitim sisteminde bulunduran İstek İzmir Okulları, 3 boyutlu olarak tasarlanan ve programlanan Mars'ta Son Şans isimli oyunun kazandığı bu başarıyla, öğrencilerinin teknoloji alanındaki bilgisini de gözler önüne sermiş oldu.

'En Kapsamlı Oyun'

İstek İzmir Okulları Bilişim Teknolojileri Koordinatörü Yudum Özkan, "Eğitim sistemimizde teknolojiyi tanıyan, anlayan ve kullanan bir nesil oluşturma hedefimiz bulunuyor. Bu nedenle öğrencilerimizin teknolojik bilgi ve uygulamaları tanımasına bu dili anlayarak yararlanabilmesine önem veriyoruz" dedi. Koduzay takımındaki öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Yudum Özkan, yarışmada kazanılan derecenin aynı zamanda İstek İzmir Okulları'ndaki herkesin ortak başarısı olduğunu söyledi. İstek İzmir Okulları takımının hazırladığı oyun, aynı zamanda jüri tarafından yarışmadaki "En Kapsamlı Oyun" olarak da değerlendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı