İŞTE NEÜ Rektör Adayı olarak YÖK'e sunulacak 6 isim!

İŞTE NEÜ Rektör Adayı olarak YÖK'e sunulacak 6 isim!

NEÜ Rektör Adayları Belirleme Seçimi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Sosyal Tesislerinde yapıldı. Seçimlerin ardından YÖK'e sunulacak 6 isim belli oldu. İşte o isimler...

NEÜ Rektör Adayları Belirleme Seçimi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Sosyal Tesislerinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seçim programında konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Kıymetli meslektaşlarım sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Konya yükseköğretimine katkı sağlamış unutulmaz isimler var. Rahmetli Erol Güngör hocamızdan ve bu yıl Seydişehir’de senato toplantısı sonrası kaybettiğimiz Hüseyin Gökmenoğlu hocamıza kadar. Onlara Rabbim rahmetiyle muhabbet etsin. Emeği geçen tüm hocalarımıza meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu fani dünyada amacımız semada hoş bir seda bırakmak.  Üniversitenin kuruluş sürecindeki sıkıntıları aşmak için hep beraber çaba sarfettik ve yine sarfedeceğiz. Çeşitli illerimizden gelen akademisyen hocalarımıza ve hepinize demokratik katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu olay akademisyenlerin kendi dünyalarına göstermiş olduğu saygının bir işaretidir. Sürecin huzur ve başarılı bir şekilde geçmesini diliyor ve Üniversitemize hayırlı olması dileğiyle gerek aday olanlara gerekse oy kullananlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

SANDIK KURULU OLUŞTURULDU
Sandık Kuruluna; Prof. Dr. Hüsamettin Erdem, Doç. Dr. Mehmet Akif Erişmiş, Yrd. Doç. Dr. Barboros Yalçın oy birliği ile seçildi. Saat 15.00’da tamamlanan oy verme işlemi neticesinde yapılan sayım ve döküm işlemine göre Divan tarafından saat 16.45’te seçim sonuçları ilan edildi. Muzaffer Şeker 595 oy alarak en fazla oy alan Rektör Adayı oldu.

YÖK'E BİLDİRİLECEK 6 İSİM

Buna göre Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Prof. Dr. Galip Atasagun, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Dursun Odabaşı, Prof. Dr. Muhammet Tasa'nın yanısıra 1 oy alanlar arasında yapılan kura neticesinde Prof. Dr. Mehmet Okka ile beraber toplam 6 Rektör Adayı YÖK’e bildirilecek.
Oy Kullanacak Öğretim Üyesi Sayısı    : 750
Kullanılan Oy Sayısı                : 708
Oy Kullanmayan Öğretim Üyesi Sayısı    : 42
Geçerli Oy Sayısı                : 641
Geçersiz Oy Sayısı                : 24
Boş Oy Sayısı             : 43

GEÇERLİ OYLARIN ADAYLARA GÖRE DAĞILIMI
ADI SOYADI                                 OY SAYISI
PROF. DR. MUZAFFER ŞEKER    595
PROF. DR. GALİP ATASAGUN    26
PROF. DR. TAHİR YÜKSEK    3
PROF. DR. DURSUN ODABAŞI    2
PROF. DR. MUHAMMET TASA    2
PROF. DR. ABDULLAH ÖZBEK    1
PROF. DR. ABDÜLKADİR BULUŞ    1
PROF. DR. ADEM ERGÜL    1
PROF. DR. AHMET ÖZTÜRK    1
PROF. DR. BİROL AKGÜN    1
PROF. DR. FERHAN NİZAMLIOĞLU    1
PROF. DR. İLHAMİ ÇELİK    1
PROF. DR. MEHMET BEKERECİOĞLU    1
PROF. DR. MEHMET EMİN AYDIN    1
PROF. DR. MEHMET OKKA    1
PROF. DR. MUZAFFER ALTINBAŞ    1
PROF. DR. NUSRET GÜÇLÜ    1
PROF. DR. OSMAN YILMAZ    1

memleket.com.tr