İşte Muharrem İnce'nin hırsızlık belgeleri

İşte Muharrem İnce'nin hırsızlık belgeleri

Muharrem İnce'nin dershanecilik yaptığı dönemde, sözünü ettiği 120 öğretmeni sigortasız çalıştırdığı, dershane batınca da tazminatsız işten çıkardığı ortaya çıktı.

Muharrem İnce, katıldığı televizyon programında "Dershane açtık, yanımızda 26-27 yaşında 120 öğretmen çalıştırıyorduk. Onun için ben gençlerin girişimcilik ruhuna inanıyorum" demişti.

GENÇ ÖĞRETMENLERİ SİGORTASIZ ÇALIŞTIRDI, TAZMİNATSIZ KOVDU
İnce'nin, gençlerin girişimcilik ruhuna inanması bir yana, sigortasız çalıştırıp tazminatsız işten kovulacak kadar savunmasız olmalarından faydalandığı bir gerçek.

İşte fizik öğretmenliği ve dershanecilik yıllarıyla övünen Muharrem İnce'nin eğitimdeki karnesi:

BORÇLARINI SİYASETLE ÖDEDİ
Yalova'da 1989 yılında kentte faaliyet gösteren iki dershane vardı. Birisi FETÖ'nün dershanesi diğeri de TAM Dershanesi'ydi. Muharrem İnce öğretmenlikten istifa ettikten sonra ilk olarak FETÖ'nün dershanesinde 8 ay fizik öğretmenliği yaptı. İnce, ardından nereden geldiği belli olmayan bir parayla TAM Dershanesi'ne ortak oldu. İnce ardından burada ortak olduğu kişinin hisselerini satın alarak kendisi gibi öğretmen olan Özcan Özel'i yanına aldı. Böylece Özcan Özel ile İnce dershanenin sahibi oldu. Bir süre sonra İnce'nin yanlış adımlarıyla TAM Dershanesi battı. Bu batışta İnce'nin Özcan Özel'e ciddi maddi borçları kaldı.
 

BORÇLU OLDUĞU ÖZCAN ÖZEL'İ SİYASETTE YÜKSELTTİ
Muharrem İnce CHP'den milletvekili olduktan sonra Özcan Özel'i adım adım siyasete sokmaya başladı. İnce'nin eski iş ortağını dershaneden kalan borçlarına karşılık siyasete soktu. İnce bir süre sonra Özel'i CHP Yalova İl Başkanı olmasını sağladı. İnce'nin kıyakları bununla da bitmedi. Özel'in 21 yaşındaki oğlu Ercan Özel'i TBMM'de kendisine danışman yaptı. Son olarak 24 Haziran seçimlerinde Özel'i CHP'nin Yalova birinci sırada milletvekili adayı yapan İnce borcunu ödemiş oldu!

TEFTİŞTE SİGORTA SKANDALI
TAM Dershanesi'nde yaşanan skandallar bununla da sınırlı değil. İnce'nin dershanede işe aldığı genç öğretmenleri sigortasız çalıştırdığı belirlendi. Milletvekili olduğu halde dershane işletmeye devam eden İnce, müfettişlerin inceleme yapmasına engel olmaya çalıştı. Ancak tüm engellemelere rağmen teftiş tamamlandı. Müfettişlerin teftişleri sonucunda İnce ve özel öğretmenlerin sigortalarını yaptırmadan vergi kaçırdı. İnce dershane battıktan sonra ne çalıştırdığı öğretmenlerin tazminatlarını ne de haklarını verdi.



 
 

ERSOY DEDE, İNCE'NİN TEZEL'İ TEHDİT ETTİĞİNİ YAZMIŞTI

Sabah yazarı Ersoy Dede, Muharrem İnce'nin eski CHP'li Ali Tezel'i tehdit ettiğini köşesinde yazmıştı. İşte Dede'nşn 11 Haziran tarihinli o yazısı

 

Muharrem İnce Ali Tezel’i Neden Tehdit Etti?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin dershane patronluğu dönemini karıştırdıkça pislikler ortaya saçılıyor. Meydanlarda öğretmenlerin hakkını savunan konuşmalar yapan Muharrem İnce'nin, yanında çalıştırdığı öğretmenlerin hakkını yediği çıkmıştı ortaya.. Bu skandalı ortaya çıkaran ise SSK (bugünkü SGK) Genel Müdürlüğü Sigorta Teftiş Kurulu İstanbul 1 No'lu Grup Başkanlığı.. Muharrem İnce o yıllar, hem CHP Yalova İl Başkanı hem de TAM dershanesinin patronu ve yönetim kurulu başkanı..
**
Teftiş kurulu başkanlığı, daha sonra televizyon şovlarıyla şöhreti yakalayacak olan ünlü sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'i Yalova'da beş ayrı firmaya denetim göreviyle yolluyor.. Muharrem İnce'nin dershanesi için çıkan denetim görevlendirmesi bir faks ihbarına dayanıyor.. Ali Tezel'e göre, normalde yasal olarak dikkate alınmaması gereken bir uygulama bu.. Dershane denetimi ile ilgili daire ya da daireden herhangi bir müfettiş değil, doğrudan doğruya Ali Tezel görevlendiriliyor.. Tezel de, emir yazısını alıp Yalova'ya gidiyor.. Elindeki dört firmanın denetimini yaptıktan sonra, son durak Muharrem İnce'nin dershanesi.. Sonrasını 2010 senesinde gazetedeki köşesinde şöyle anlatacaktı Ali Tezel; "… Saat 16.00 suları idi. Dershaneye girdim, müfettiş kimliğimi gösterip denetime geldiğimi ifade ettim. Aslında tek derdim, bir an önce işimi bitirip gitmekti ama olmadı. Beni dershane sahibi ve müdürü Muharrem İnce'nin odasına götürdüler. Bir ayağı kırık ve alçılı olan İnce'ye kendimi tanıttım, kendisi de 'Çay içer misin' diye sordu. İşimi bir an önce bitirme amacıyla teşekkür eder etmez hiddetlenen İnce, 'Seni Yaşar Efendi mi gönderdi, (Yaşar Okuyan) sen kimin adamısın, sana burayı denetlettirmem' dedi. Durumu kendisine anlatıp işimi zorlaştırmamasını, sadece 10 dakikalık bir işimin olduğunu ısrarla söylememe rağmen izin vermeyince, durumu polise haber verip yasal olarak yardım etmelerini talep ettim. Denetim sonrasında dershanede 10'dan fazla emekli öğretmenin kayıtdışı olarak yıllardır sigortasız çalıştırıldığı ortaya çıktığı gibi hiçbir öğretmen için o gün yürürlükte olan Tasarrufu Teşvik Fonu (TTF) ve Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödentilerinin yapılmadığı ortaya çıktı. Dershanenin 10 yıllık incelemesi sonrasında da yanlış hatırlamıyorsam o zamanki parayla 100 milyar liradan fazla borç çıkarıldı, ceza kesildi. Sonunda olay, Muharrem İnce tarafından mahkemelere intikal etti ama benim bildiğim bütün mahkemeleri kaybetti ve hepsini ödedi.

Öte yandan, bir siyasi parti il başkanının dershane müdürü olması ise yasaktı, bu da ortaya çıkmıştı…"
Bu skandalın üzerinden yıllar geçti. Muharrem İnce CHP milletvekili olarak TBMM'ye girdi.. Ali Tezel de o yıllarda CHP ile flört etmeye başlamıştı. Öyle ki, CHP'nin iktidar olacağına kendisinin de çalışma bakanı olacağına inanıyor, ".. bakan olursam ilk iş emeklilerin intibak yasasını çıkarmak olacak.." gibi demeçler veriyordu.. İşte o geçiş döneminde meclis bahçesinde İnce ile Tezel karşı karşıya geldi.. Yanlarında eski CHP'li Şahin Mengü de vardı.. Muharrem İnce, Ali Tezel'e döndü ve ; "… Seni unutmadım, cep telefonun da bende kayıtlı. Elime fırsat geçerse, ki geçecek, sana göstereceğim, burnundan fitil fitil getireceğim…" dedi..

O tehdidin ardından bir daha karşılaştılar mı bilmiyorum. Ya da Ali Tezel bu açık tehdidi savcılığa bildirdi mi?.. Ama öğretmenlerin haklarını yediğini ortaya çıkaran devletin bir memurunu böyle tehdit eden birinin şimdi Cumhurbaşkanlığına aday olması çok tartışılır..

Ersoy Dede-Sabah

 

AKŞAM MANŞETİNE TAŞIDI

Muharrem İnce'nin dershanecilik yaptığı dönemde,  120 öğretmeni sigortasız çalıştırması dershane batınca da tazminatsız işten çıkarması sonucu ortaya çıkan ceza belgelerini Akşam gazetesi bugün manşetine taşıdı.

aksam_190618[1]-001.jpg

 

Etiketler :