"İşte Bizim Öykümüz" öykü yarışması başvuruları başladı

"İşte Bizim Öykümüz" öykü yarışması başvuruları başladı

İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nin, genç yazarlara ön ayak olmayı, kalemlerine cesaret katmayı ve edebiyat dünyasına yeni isimlerle eserler...

İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nin, genç yazarlara ön ayak olmayı, kalemlerine cesaret katmayı ve edebiyat dünyasına yeni isimlerle eserler kazandırmayı hedefleyen "İşte Bizim Öykümüz" öykü yarışması başvuruları başladı.

Zeytinburnu Bilgi Evleri, bu yıl 3'ncüsünü düzenleyeceği öykü yarışmasıyla öğrencileri yazmaya davet ediyor. Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyen yarışmada Türkçe’nin doğru ve etkin bir biçimde kullanılması, özellikle de öykücülüğe yeni eserler kazandıran gençlerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Konusu serbest olan ve genç yazarların en fazla iki eserle katılabilecekleri öykü yarışmasında, yarışmaya girecek öykülerin daha önce yayımlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayınevine gönderilmemiş olması gerekiyor. Öykü yarışması 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri (1. Grup), lise öğrencileri (2 .Grup), üniversite öğrencileri ve yetişkinler (3. Grup) olmak üzere üç farklı grupta gerçekleştirilecek.

Her grupta 1'inci olan eser sahiplerine 5 bin TL, 2'inci olan eser sahiplerine 3 bin TL, 3'üncü olan eser sahiplerine 2 bin TL ödül verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler haricinde her grupta ilk beş eser sahibi mansiyon ödülü olarak 500 TL ile ödüllendirilecek.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin 14 Ocak tarihine kadar Zeytinburnu Bilgi Evleri’ne teslim edilmesi gerekiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :