İstanbul'un kurtuluşunun 92. yıl dönümü

İstanbul'un kurtuluşunun 92. yıl dönümü

İstanbul Valisi Şahin:

İstanbul Valisi Vasip Şahin, dinamik ve güçlü Türkiye'nin vitrini İstanbul'un, barışın, sevginin ve kardeşliğin sembolü olarak gelecek nesillere aktarılacağını, onların da gurur duyacakları bir miras olarak yarınları kucaklayacağını belirtti.

Şahin, İstanbul'un kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, fethi, insanlığın geleceğini etkileyen önemli bir dönüm noktası olarak tarihe yazılan İstanbul'un kurtuluşunun da aynı öneme ve değere haiz olduğunu belirtti. 

Milletin hafızası ve hatırasında İstanbul'un yabancı işgalinden kurtuluş tarihi 6 Ekim'in önemli bir yer tuttuğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Atalarımız el ele vererek, yüreklerindeki vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkını destansı bir mücadeleyle sergilemiş, bu mübarek topraklarda, vatan semalarında şanlı bayrağımızı tekrar dalgalandırmışlardır. Bizler 4 yıl 10 ay 23 gün süren işgali, tarihimizin kara günleri olarak hatırlarız. Müstesna bir vatan toprağı olan İstanbulumuzun aynı makus talihi yaşamaması için birliğimize ve istiklalimize kararlılıkla sahip çıkmamızın gereğini anımsarız."

Tüm insanlığın ortak hafızasını taşıyan İstanbul'un, tarih boyunca kültüre, sanata, eğitime, bilime ve ticarete öncülük eden bir şehir olduğunu vurgulayan Şahin, Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan bir kavşak olan İstanbul'un, zengin ve eşsiz tarihiyle sadece geçmişi değil, geleceği de temsil ettiğine dikkati çekti.

Vali Şahin, İstanbul'un, kıtaları birbirine bağlamanın yanı sıra Medeniyetler İttifakı'nın sembol bir şehri olduğunu belirterek, "İstanbul geçmişte olduğu gibi bugün de farklı kültür ve inançları, farklı medeniyetleri birbiriyle buluşturmaktadır. Yeditepe üzerine kurulan boğazın incisi bu kadim şehir; toplumsal, ekonomik, kültürel ve sanatsal hayata yön vermekte, tarihsel ve kültürel zenginliklerine sahip çıkarak örnek bir gelişme sergilemektedir. Dinamik ve güçlü Türkiye'nin vitrini İstanbul, barışın, sevginin ve kardeşliğin sembolü olarak gelecek nesillere aktarılacak, onların da gurur duyacakları bir miras olarak yarınları kucaklayacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı