İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü

İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz"

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İstanbul’un fethinin 564’üncü yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadesini kullandı.

Arslan, yayımladığı mesajında, 29 Mayıs 1453’te gemilerin karadan yürütülmesi ile gerçekleşen ve çağ kapatıp, çağ açan büyük fethin 564’üncü yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı.

Üstün dehasıyla genç yaşta İstanbul’u fetheden büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han’ın bu zaferinin Türk'ün gücünü ve zekasını bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığını belirten Arslan, Fatih Sultan Mehmet'in fetihten sonra gösterdiği adalet ve hoşgörüyle de tarihteki eşsiz yerini aldığını kaydetti.

Arslan, "Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve onun kahraman askerlerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Türkiye'nin modern vitrini olarak dünyaya açılan penceresi olan, Avrupa’ya kültür başkentliği yapan İstanbul'un, doğu ile batı arasında köprü olma vazifesini sürdürdüğüne işaret eden Arslan, şöyle devam etti:

"Bu konuda bizlere düşen vazife; tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, dev projelerle İstanbul’u geleceğe taşımaya devam etmek ve köprü konumunu kuvvetlendirmektir. Bu düşüncelerle İstanbul’un fethinin 564’üncü yıl dönümünü tekrar kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :