İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü, Erzurum'da düzenlenen programla kutlandı - Kutlama programında Fatih'in gemileri karadan yürüterek Haliç'e indirmesi canlandırıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kutlandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

Fatih Sultan Mehmet'in şehri denizden kuşatmak için zincirlerle kapalı olan Haliç'e gemileri karadan yürüterek indirmesi canlandırıldı. Fatih Sultan Mehmet'in donanmasındaki gemileri temsilen yapılan 17 metre uzunluğundaki ahşap tekne, lise öğrencileri tarafından üzerine oturtulduğu tekerlek sistemi sayesinde Cumhuriyet Caddesi boyunca çekilerek Havuzbaşı Meydanı'na götürüldü.

Mehteran ve Korkut Ata Atlı Spor Kulübü'nden atlıların da katıldığı temsili fetih yürüyüşüne, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yürüyüş sırasında bazı yaşlılar, "geminin" çekilmesine yardım etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl fethin 563. yıl dönümünü kutladıklarını ve o günleri yad ettiklerini belirterek, "Bu millet İstanbul'un fethiyle bir devri kapatıp yeni bir devir açmıştır. Bir çağ kapatılırken yeni bir çağ açılmıştır. Osmanlı'nın, ecdadımızın yükselme dönemidir. O günleri hatırlayarak, yeniden kendimize gelmek, şahlanmak ve bu milleti layık olduğu yere yüceltmek için o günleri yad ediyoruz." dedi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :