İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

AK Parti İstanbul Milletvekili Çamlı: -"O günkü fetih ordusunun ruhundan ders alarak bir ve beraber olma günüdür"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünün kutlandığına işaret ederek, o günkü "fetih ordusunun" ruhundan ders alınarak bir ve beraber olunmasını istedi.

Çamlı, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla Mecliste basın toplantısı düzenledi.

"8,5 asır önce, alemlere rahmet Efendimiz müjdelemişti Konstantiniyye'nin fethini..." diyen Çamlı, 52 gün süren muhasaranın, imanın ve cihat ruhunun şahlanması olduğunu belirterek, gemiler karadan yürütülerek azmin tarihinin yazıldığını vurguladı.

Fatih Sultan Mehmet'in ilk olarak herkesin hakkını, hukukunu, can, mal, namus ve inancının korunacağı taahhüdünde bulunduğunu ifade eden Çamlı, şunları kaydetti:

"Müslüman bir yeri fethetti mi kafa kesmez, çoluk çocuk demeden katliamlar yapmaz. Merhamet medeniyeti anlayışına yakışır bir şekilde güven ve huzur getirir. Öyle de oldu. İşte bu büyük zafer; lideriyle, milletiyle, inanç ve azimle gerçekleşen muhteşem gayretin destanıdır. Bu vesileyle o günkü fetih ordusunun ruhundan ders alarak bir ve beraber olma günü olduğunu hatırlatmak istiyorum. 80 milyon vatan evladı, bütün unsurlarıyla birlikte hareket ederek dünyanın susadığı adalete hizmet etmeyi, ilahi müjdeli bir fetih davası olarak görme ve onu yolda inanç ve azimle cihat etme zamanıdır. Aziz milletimiz, asırlara sari tecrübesiyle bu müktesebata sahiptir. Bu doğrultuda her vesileyle müşahede ettiğimiz insanlığın milletimizden bu beklentisi gayet haklıdır ve yerindedir. Çağ kapayıp çağ açan Sultan Fatih'in, Akşemseddin'in torunu millet mensupları olarak aramızdaki farklılıkları ve bu farklılıkları tahrik eden siyonist ve emperyalist odakların oyunlarına gelmeden ve içimizdeki işbirlikçilerine de fırsat vermeden yek vücut olmak, el ele gayret göstermek, dünyada hakkın hakim olmasını sağlamak, insanlığa karşı en büyük sorumluluğumuzdur. "

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :