İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci ile beraberindekiler, sabah namazını Fatih Sultan Mehmet tarafından Rumeli Hisarı'nda yaptırılan camide kıldı

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve beraberindekiler, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Rumeli Hisarı'ndaki camide sabah namazını kıldı.

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla sabah namazını hisardaki camide kılan Temurci, çıkışta, Fatih Sultan Mehmet tarafından kentte yaptırılan ilk mescidin, tarih ve kültürün milletle yeniden buluşturulması amacıyla onarılarak tekrar hizmete açıldığını söyledi.

Rumeli Hisarı'nın tam ortasındaki Fetih Camisi'nde bulunduklarını anlatan Temurci, "Bu cami, Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin aslında İstanbul'a vurduğu ilk mühür. Uzun yıllar birçok mescit gibi burası da harabe haldeydi. Geçtiğimiz yıllarda onarılarak, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıldı. İnşa ve ihya bizim için çok önemli." diye konuştu.

Temurci, şunları kaydetti:

"Osmanlı tarihine baktığımızda, Osmanlı bir şehri fethetmeden önce, şehrin gönlünü fethediyor. Burada fethin komutanları, fethin askerleri namaz kılıyorlar. Bu vesileyle başta Fatih Sultan Mehmet Han hazretleri olmak üzere fethin bütün kahramanlarına şükranlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Rabbim onların yollarından giderek, bu ülkede ve coğrafyada yeni fetihlere, güzelliklere, yeni gönüllere girmeyi bizlere nasip etsin."

Yenikapı'da düzenlenecek fetih şölenine değinen Temurci, "İstanbul'da fethin farklı anlamlarını hep birlikte yaşayacağız. İstanbul, adaletin, merhametin, şefkatin şehridir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :