"İstanbul'un Fethi ve Panorama 1453" yarışmasını kazananlar ödüllendirildi

"İstanbul'un Fethi ve Panorama 1453" yarışmasını kazananlar ödüllendirildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde düzenlenen "İstanbul'un Fethi ve...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde düzenlenen "İstanbul'un Fethi ve Panorama 1453" konulu resim ve kompozisyon yarışmasını kazananlar açıklandı.

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde gerçekleştirilen törende verildi.

İstanbul genelinde 346 eserin değerlendirmeye tabi tutulduğu yarışmada, resim dalında Faik Reşit Unat Ortaokulu'ndan Fatma Bol birinci, Fatih İmam Hatip Ortaokulu'ndan Canan Duman ikinci, Bülent Ecevit Ortaokulu'ndan Oğuzhan Küreli üçüncü oldu. Ahmet Can Ateş, Tarıkcan Oğuzhan, Hilal Aşkın Kurt, Ece Küçükoğlu ve Beyzanur Erşahin de mansiyon ödülü aldı.

Kompozisyon dalında Fatih Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hüma Nur Aydın birinci, Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi'nden Tuğrul Yazgan ikinci, İstanbul Kadıköy Lisesi'nden İkra Dip üçüncülük ödülüne layık görüldü. Muhammed Said Polat, Hamza Çorum, Şeyma Karayazı, İrem Murat, Aleyna Nur Yaz ise mansiyonla ödüllendirildi.

Birincinin 3 bin, ikincinin 2 bin, üçüncünün ise biner lira ile ödüllendirildiği yarışmada ayrıca İstanbul'un 100'leri isimli kitap serisinden çeşitli kitaplar, fetih oyunu, İstanbul Şarkıları CD'si ve fetih kupa bardağı hediye edildi.

Fethin 564. yılı sebebiyle Panorama 1453 Tarih Müzesi'nin 564 ve 1453. ziyaretçisine de fetih tablosu hediye edildi. Müzenin 564. ziyaretçisi Libyalı Muhammed Alhamguliy oldu.

Törene İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy ile Kültür AŞ İdari İşler Müdürü Salih Doğan, Kültürel Etkinlikler Müdürü Müjdat Uluçam, Mali İşler Müdürü Mehmet Türkyılmaz'ın yanı sıra öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :