"İstanbul'un 100 Sevdası" kitabı okuyucuyla buluştu

"İstanbul'un 100 Sevdası" kitabı okuyucuyla buluştu

İBB Kültür AŞ. tarafından hazılanan kitapta, padişahların, edebiyatçıların ve sanatçıların aşk hikayelerine yer veriliyor

İSTANBUL (AA) - Bizans'tan Osmanlı'ya, Cumhuriyet'ten bugüne uzanan dönemde yaşanan ve İstanbul'un şahitlik ettiği aşkların anlatıldığı "İstanbul'un 100 Sevdası" adlı kitap, okuyucuyla buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ. tarafından hazırlanan kitapta, padişahların, edebiyatçıların ve sanatçıların aşk hikayelerine yer veriliyor.

Kadriye Kaymaz ve Eser Postallı'nın kaleme aldığı eser, Cahit Zarifoğlu ve eşi Berat Zarifoğlu, Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ı, Yahya Kemal ile Celile Hanımı, Tanburi Cemil Bey ile Saide Hanımı, Nazım Hikmet ile Piraye Hanım gibi birçok kişinin aşk hikayesini tarihi olaylar üzerinden anlatıyor.

Kitapta, Yavuz Sultan Selim'in "Beni bir gözleri ahuya zebun etti felek" ifadesini kullandığı Şam güzeli ile olan hikayesi, Evliya Çelebi’nin "Seyahatname" de anlattığı Melek Ahmed Paşa ve Kaya İsmihan Sultan'ın rüyalarla gelen ebedi ayrılığından Müzeyyen Senar'ın "Hayatımda ilk defa bir erkeğin omuzlarımdan bütün yükü alarak beni sevebileceğini ondan öğrendim" dediği Tevfik Hamza'ya, birbirinden farklı 100 sevda hikayesi yer alıyor.

Yazılı ve sözlü kaynaklardan teyit edilen hikayelerin bulunduğu "İstanbul'un 100 Sevdası", İBB Kültür AŞ'nin İstanbul'un 12 noktasında bulunan "İstanbul Kitapçısı" mağazalarından temin edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :