İstanbullular maraton öncesi son antrenmanı yaptı

İstanbullular maraton öncesi son antrenmanı yaptı

Koşuculara seri yarış imkanı sunan "İstanbul'u Koşuyorum" etkinliğinin bu yıl ki 4. yarışı olan Bakırköy etabı gerçekleşti - 2 bin İstanbullu bu etkinlikle, Vodafone 40. İstanbul Maratonu öncesi son antrenmanlarını yapmış oldu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkanı sunan "İstanbul'u Koşuyorum" etkinliğinin bu yıl ki 4. yarışı olan Bakırköy etabı koşuldu.

"İstanbul'u Koşuyorum" serilerinin bu yıl ki 4. yarışı için 2 bin İstanbullu Bakırköy Sahili'nde bir araya geldi.

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan Vodafone 40. İstanbul Maratonu öncesi koşucular için son hazırlık niteliği de taşıyan Bakırköy etabı, 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi.

Koşu, Bakırköy İDO iskelesi İSPARK alanı önünden Zeytinburnu istikametine doğru
başladı. Tarhan Kavşağı'ndan dönüş alan koşucular yine Kennedy Caddesi ve Rauf
Orbay Caddesi'nden Yeşilköy istikametine devam etti.

Havuzlu Kavşağı'ndan ikinci dönüşlerini alan koşucular yine Bakırköy İDO iskelesi İSPARK alanı önünde bitiş çizgisine ulaştı.

Sporculara, kendilerini deneme fırsatı sunan koşuda, Vodafone 40. İstanbul Maratonu'na katılacak koşu grupları ile profesyonel ekiplerini spora teşvik için grup oluşturan firmalar da yer aldı.

- Koşunun tek sağlıkçı ekibi

İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, İstanbul'u Koşuyorum"un Bakırköy etabında yer alan tek sağlık kuruluşu oldu.

Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı bir beyin ve beden için spor yapmaya insanları teşvik etmek amacıyla bu etkinliğe katıldıklarını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün en son açıkladığı rakamlara göre dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 23'ünün hareketsiz olduğunu ve bu hareketsizliğe bağlı olarak kalp-damar hastalığı, şeker, obezite, hipertansiyon, metabolik sendrom, kemik erimesi ve kanser gibi vakalarda artış yaşandığının gözlendiğini aktaran Güneş, "Biz de sporun, düzenli yürüyüşün ve egzersizin önemini vurgulamak adına hastane olarak buradayız. Bir farkındalık yaratalım istedik. Halkımıza, haftada en az 3-4 gün yarım saat düzenli yürüyüşü önermek için buradayız." diye konuştu.

Hastanede de sportif etkinliklere önem verdiklerini anlatan Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

"Hastanemizin bahçesi de spor yapmaya müsait. Sabah saatlerinde yönetim ekibi ve asistanlarla birlikte egzersiz yapıyoruz. Çünkü güne zinde başlamamız gerekiyor. Çok erken saatlerde ameliyata giriyoruz. Bunun için hem beynimizin hem de bedenimizin zinde olması gerekiyor. Egzersiz, vücutta endorfin dediğimiz mutluluk hormonunu salgılıyor. Bu hormon sadece zinde olmayı sağlamıyor, aynı zamanda mücadele gücünüzü de artırıyor."

- Koşucular puan toplamak için yarıştı

"İstanbul'u Koşuyorum" Bakırköy etabı, 2018'in son etabı olarak yılın şampiyonlarının da belirlendiği koşu oldu.

Yıl boyunca düzenlenen her etapta kadınlar ve erkekler klasmanlarında ilk üçe girerek puan toplayan koşucular, Bakırköy etabındaki derecelerini de puanlarına ekleyerek, "İstanbul'u Koşuyorum" 2018 şampiyonluğu için yarıştı.

Erkeklerde Aykut Taşdemir (31.16), Mestan Turhan (31.56), Hakan Çoban (32.57), kadınlarda Özlem Kaya (35.43), Damla Çelik (37.23), Elif Mert (37.38) sırasıyla dereceye giren koşucular oldu.

- Yarış ve eğlence bir arada

"İstanbul'u Koşuyorum" serisinin Bakırköy etabı nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul eğitmenlerinden oluşan Zumba ekibi sahne gösterileriyle organizasyona renk kattı.

"İstanbul'u Koşuyorum" projesi, başta Vodafone İstanbul Maratonu ve Vodafone İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere Türkiye'deki yol yarışlarına katılımı teşvik etmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemek, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek, koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla 2016 yılında hayata geçirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri işbirliğinde 5 kilometre ve 10 kilometre arasında değişen mesafelerde koşulan yarışlar, elektronik zamanlama çipleri ile ölçülüyor.

Bu yıl ki "İstanbul'u Koşuyorum" serisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel etabı ile başladı. Bebek Etabı, Üsküdar Etabı ve Caddebostan etabı koşulan serinin 4. yarışı Bakırköy etabı oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :