İstanbullu balıkçılar "vira bismillah" dedi

İstanbullu balıkçılar "vira bismillah" dedi

İstanbullu balıkçılar, yeni balık avı sezonunun başlamasıyla "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı

İstanbullu balıkçılar, yeni balık avı sezonunun başlamasıyla "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği, yeni balık av sezonunu Sarıyer Kireçburnu'nda düzenlediği etkinlikle kutladı.

Burada konuşan Birlik Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, yeni sezonun esnafla hayırlı olması temennisinde bulunarak, sektörün özellikle ihracatta çok hızlı geliştiğini söyledi.

 

- Palamut, hamsi ve sardalyenin bol olması bekleniyor

 

Sagun, yeni av sezonunun verimli olacağı kanaatinde olduğunu dile getirerek, "Özellikle palamut, hamsi, sardalyenin bol miktarda olacağı kanaatimiz var. Denizlerimiz bereketli bir sezon yaşayacaktır. Tüm kayıklarımız şu anda sezona hazırdır. Gece avlanmaya başlayacaklar" diye konuştu.

Vatandaşın ucuza balık yemesini sağladıklarını ifade eden Sagun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının av yasağı konusunda çok ciddi uygulamaları var. Bu sektörümüzün geleceği açısından çok önemli. Çünkü tüm yatırımlarımız denize yönelik yatırımlar. Onun için av yasaklarına bizler de sektör olarak itaat ediyoruz. Etmek zorundayız çünkü biz ekmeğimizi denizden yiyoruz. Bu nedenle ilgi ve alakasından ötürü Bakanlığa da teşekkürlerimi sunuyorum."

Büyükçekmece Gürpınar'da yapılan yeni balık halini de değerlendiren Sagun, Kumkapı Balık Hali'nin artık çok merkezde kaldığını ve sektöre de hitap etmediğini belirterek, yeni balık halinin sektöre hayırlı olacağına inandığını söyledi.

Sagun son olarak, balıkçıların, hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle bu gece Karadeniz'e çıkmayarak, sadece İstanbul Boğazı'nda avlanacaklarını belirtti.

Kumkapı, Sarıyer, Rumelifeneri ve Poyraz gibi balıkçı barınaklarından akşam saatlerinde denize açılan balıkçılar, av yasağının kalktığı gece yarısından sonra Marmara Denizi'nde avlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı