İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Güven:- "PKK, DEAŞ, FETÖ/PDY, adı ne olursa olsun tüm terör örgütleriyle mücadelemiz bir tek terörist kalmayana kadar sürecek ve hain örgütlere hak ettiği ders verilecektir"

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Güven, yazılı açıklamasında, adı ne olursa olsun hiçbir terör örgütünün Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozamayacağını belirtti.

Türkiye üzerine türlü türlü çirkin oyunlar tezgahlayan terör örgütleri ve işbirlikçilerinin, İstanbul'da gerçekleştirdikleri hain bombalı terör saldırılarıyla kirli yüzlerini bir kez daha dünyaya gösterdiğini vurgulayan Güven, şunları kaydetti:

"Ülkemizi bölmeye, milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan hainler şunu iyi bilmelidirler ki, tarih boyunca hiçbir düşmana ve hiçbir hain güce boyun eğmemiş bu yüce millet, bundan sonra da hainlere ve ülke içi ve dışındaki taşeronlarına hiçbir zaman boyun eğmeyecektir. Bu tür kalleş saldırılar bizim birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozamayacaktır. PKK, DEAŞ, FETÖ/PDY, adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri ile mücadelemiz bir tek terörist kalmayana kadar sürecek ve hain örgütlere hak ettiği ders verilecektir. Hain terör saldırısında şehit düşen polislerimiz ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun."

Öte yandan, Erciyes Üniversitesinde hafta boyu yapılması planlanan tüm müzikli etkinliklerin, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :