İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Türk-İş, TİKAD, Diriliş Başkanları Derneği ve HÜDA-PAR temsilcileri ve üyeleri, saldırıyı lanetledi

İSTANBUL (AA) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Diriliş Başkanları Derneği ve HÜDA-PAR temsilcileri ve üyeleri, İstanbul'daki terör saldırısını lanetledi.

Türk-İş, TİKAD, Diriliş Başkanları Derneği ve HÜDA-PAR temsilcileri ve üyeleri, saldırının gerçekleştiği yere ayrı ayrı gruplar halinde gelerek karanfil bıraktı, şehit olanlar için dua etti.

Türk-İş Birinci Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, yaptığı açıklamada, terörü lanetlediklerini belirtti.

Ülkenin zor ve acılı günlerden geçtiğini ifade eden Uyar, "Son günlerde insanlık dışı terör saldırıları sonucu yüzlerce güvenlik görevlimiz şehit oldu, yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz bu oynan oyunu çok iyi biliyoruz. Geçmişte de yaşadık." dedi.

Saldırının Türkiye'nin birliğine yönelik olduğunu dile getiren Uyar, bombalı saldırıların ekonomik ve sosyal huzuru hedef aldığını söyledi.

- "Bu hain saldırılar, hiçbir zaman hedefine ulaşmayacak"

Geleceğe dönük endişelerin bu tür saldırılarla yaygınlaştırılmak istendiğine dikkati çeken Uyar, şunları kaydetti:

"Artık yeter. Sabrımız daha fazla sınanmasın. Bu hain saldırılar, hiçbir zaman hedefine ulaşmayacak ve milli beraberliğimizi bozamayacaktır. Bu oyunu iyi biliyoruz. Bu oyunu yine birlik ve beraberliğimizi koruyarak bozacağız. Birlikte el ele olacağız. Devletimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız."

HÜDA-PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ise kimden gelirse gelsin ve hedefi ne olursa olsun, bu saldırıyı düzenleyen tetikçileri, arkasındaki yerel ve küresel karanlık güçleri ve bundan medet uman çevreleri şiddetle lanetlediklerini ifade etti.

Hedef ne olursa olsun, bu tür terör eylemlerinin bir yol ve yöntem olarak benimsenmesinin ve yaşam alanlarında bombalar patlatılmasının hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını vurgulayan Elibüyük, "Bu terör eylemini gerçekleştiren kim olursa olsun, emperyalistler için maşalık ve uşaklıktan başka bir şey yapmamıştır." dedi.

Grupların ziyaretleri sırasında sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" , "Polise uzanan eller kırılsın", "Bu halka uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :