İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

GSO Meclis Başkanı Topçuoğlu, GAİB Başkanı Çıkmaz ve NTO Başkanı Özyurt, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Topçuoğlu, yayımladığı mesajda, İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Arena'nın çevresinde meydana gelen hain bombalı saldırılarda polis ve vatandaşların şehit olduğu, çok sayıda yaralının bulunduğunu büyük üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini istemeyen hain güçlerin bir kez daha devre girdiğini kaydetti.

Masum insanları hedef alan alçak saldırıyı lanetleyen Topçuoğlu, "Geçmişte en barbar toplulukların dahi mübarek zaman dilimlerinde savaşmayı yasakladığını biliyoruz. Bu hainlerin kutsalı yok, amaçları ülkede kaos ve kargaşa oluşturmaktır. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Milletimiz bu zor günleri de birlik ve beraberlikle atlatacaktır. Bu cennet vatana kast eden terör eylemlerini ve arkasındaki şer güçleri lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Terörden ve kaostan medet umanların hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını ifade eden Topçuoğlu, İstanbul’da şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz da saldırının tek amacının ülkenin birlik ve beraberliğini zedelemek olduğunu belirterek, ancak hainlerin hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.

Menfur saldırının Türkiye'nin huzur ve kardeşliğine yapıldığına dikkati çeken Çıkmaz, "Terörden, kandan ve kargaşadan beslenen hain güruha birlik ve beraberlikle cevap verelim. Onları sevindirmemek için eskisinden daha çok kenetlenelim. Bu hain eylemler artık dünyanın önemli bir sorunu haline gelmiştir. Dünya devletlerinin de ortak hareket ederek bu hainlere gereken cevabı vermesi gerekmektedir. Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

NTO Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt ise terörden medet uman, ülkede kaos oluşturmak isteyenlerin bu amaçlarına ulaşamayacağını belirtti.

Ülke olarak zor günlerden geçildiğini aktaran Özyurt, "Bu zor günler bize daha çok kenetlenmeyi öğretti. Terörden, kandan ve kargaşadan medet uman hainler emellerine ulaşamayacaklarını çok iyi biliyor. Yine de kinlerini kusmaya, çirkin yüzlerini göstermeye devam ediyorlar. Biz de millet olarak daha çok kenetleneceğiz, daha çok birlik ve beraberliğe önem vereceğiz, daha çok sağduyulu olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Devletin ülkeden terörü temizlemek için büyük çaba sarf ettiğine değinen Özyurt, halkın da sağduyulu olup devletine destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Özyurt, karanlık odakların kargaşa ve kaosu çok sevdiğini bu nedenle teröre tepki verenlerin bu yapıların eline malzeme vermemesi gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :