İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:- "Alınan bütün güvenlik önlemlerine, şehirlerin girişine kurulan emniyet bariyerlerine rağmen nasıl oluyor da İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin en büyük şehirleri, bu kadar kolaylıkla terörün hedefi olabiliyor? Bu ü

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili, "Alınan bütün güvenlik önlemlerine, şehirlerin girişine kurulan emniyet bariyerlerine rağmen nasıl oluyor da İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin en büyük şehirleri, bu kadar kolaylıkla terörün hedefi olabiliyor? Bu ülkenin hükümeti, istihbaratı yok mu? Bunun hesabı verilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, yaptığı yazılı açıklamada, Osmaniye'de 14 kişinin hayatını kaybettiği elim trafik kazasının yası tutulmadan, İstanbul Vezneciler'de patlayan bombanın 7'si polis 11 vatandaşın ölümüne neden olduğunu anımsattı.

Terör saldırısını lanetleyen, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kamalak, ramazanın manevi ikliminde gerçekleşen bu hain saldırının, kardeşliği, birliği ve beraberliği hedef aldığını belirtti.

Kamalak, ne kadar alçaklaşırlarsa alçaklaşsınlar, teröristlerin, terörü bir araç olarak kullanan güçlerin, terör eliyle Türkiye'ye mesaj vermeye çalışanların, Türkiye'de bir korku ve kaos ortamı oluşturmayı amaçlayan katillerin, milletin basiret, feraset ve cesareti karşısında hiçbir zaman karanlık hedeflerine ulaşamayacağını vurguladı.

- "Bütün küresel terör örgütleri Türkiye'yi hedef almıştır"

İşin sorumlularının, yetikili mercilerin hesap vermesini isteyen Kamalak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Alınan bütün güvenlik önlemlerine, şehirlerin girişine kurulan emniyet bariyerlerine rağmen nasıl oluyor da İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin en büyük şehirleri, bu kadar kolaylıkla terörün hedefi olabiliyor? Nasıl oluyor da bomba yüklü araçlar bu kadar kolaylıkla patlatılabiliyor? Nasıl oluyor da bomba yüklü araçlar, şehirlerde böylesine rahat dolaşabiliyor? Bu ülkenin hükümeti, istihbaratı yok mu? Bunun hesabı verilmelidir.

Terörist unsurlar, ellerini kollarını sallayarak böylesine sansasyonel eylemler yaparken, istihbarat ve güvenlik birimleri, nasıl oluyor da bu kadar yetersiz kalabiliyor? Çok açık ki ülke olarak, millet olarak büyük bir ihanetin ve sinsi bir kuşatmanın hedefiyiz. Bütün küresel terör örgütleri Türkiye'yi hedef almıştır. Daha önce Irak'ta, Libya'da ve Suriye'de sergilenen kanlı oyun, şimdi terör yoluyla Türkiye'de oynanıyor. Bu saldırıların arkasında, Türkiye'yi bir Irak, Libya, Suriye haline getirme çabaları vardır. İşin daha da kötüsü, işbaşında olayları değerlendiremeyen, tehlikeleri önceden göremeyen, tarih şuurundan yoksun, tecrübesiz, vizyonsuz ve basiretsiz bir ekibin bulunmasıdır."

- "Her türlü desteğe hazırız"

İktidarın aldığı en önemli tedbirin, "olaylardan sonra bağırıp, çağırmak, onu bunu suçlamak ve orayı burayı tehdit etmek olduğunu" savunan Kamalak, "Bu tür bağırıp çağırmaların hiçbir derde deva olmadığı olaylarla açıkça, kesin olarak anlaşılmıştır. Bu yüzden artık pansuman tedbirlere değil, topyekun bir yaklaşım değişikliğine ihtiyaç vardır. İç politikadan dış politikaya kadar, terörle mücadeleden sınır güvenliğine kadar her alanda yeni bir vizyon oluşturulmalıdır." ifadesini kullandı.

Kamalak, bu ortamda başkanlık sistemi, Avrupa Birliği, dokunulmazlık gibi fantezilerle uğraşılmayıp, Türkiye'nin istihbaratı, güvenliği ve huzuru için gereken önlemlerin alınması gerektiğini ve bu konuda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :