İstanbul'daki terör örgütü operasyonu

İstanbul'daki terör örgütü operasyonu

BÜ otoparkında ele geçirilen ve bomba düzenlediği bulunan otomobile ilişkin soruşturma kapsamında aralarında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün torunu Heja Türk'ün de bulunduğu 3 sanık, tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak tahliye

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) otoparkında ele geçirilen ve bomba düzenlediği bulunan otomobile ilişkin soruşturma kapsamında aralarında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün torunu Heja Türk'ün de bulunduğu 3 sanık, tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak tahliye edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya tutuklu sanıklar, Heja Türk, Barış Çiçek, Şilan Okut, Çağrı Kurt ile tutuksuz 7 sanık hazır bulundu. Başka suçtan tutuklu olan 2 sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık avukatları müvekkillerine yöneltilen suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Heja Türk, Barış Çiçek ve Çağrı Kurt'un tutukluluk geçirdiği süreyi dikkate alarak adli kontrol tedbirleri doğrultusunda tahliyelerine karar verdi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın tarafından hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK/KCK adına kırsal alanda faaliyet gösterdiği öne sürülen Sinem Oğuz’un "Funda Kaya" kod adı ile ses getirecek eylem planlamak için İstanbul'a geldiği belirtildi.

Diğer sanıklarla irtibatlı olduğuna dikkati çekilen iddianamede, Sinem Oğuz’un sahte plakalı araçla Diyarbakır’dan İstanbul’a geldiği, aracın daha sonra Sarıyer İlçesi Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü’nde bulunduğu bilgisine yer verildi. Başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı.

İddianamede sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :