İstanbul'daki MOBESE'ler artacak

İstanbul'daki MOBESE'ler artacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü arasında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi iş birliği protokolü imzalandı- Protokole göre, güvenlik için kentteki MOBESE sayısı artırılacak- Büyükşehir, alt yapı çalışmalarında kullanılması gereken

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü imzalanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi iş birliği protokolü kapsamında, ildeki MOBESE sayısı artırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantısı, Büyükşehir'in Saraçhane'deki binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü arasında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi iş birliği protokolü, AK Parti ve CHP meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Protokol kentin güvenlik hizmetlerinin verimliliğini artırmak, kişi hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzuru temin etmek için Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kurulması ve işletilmesi için iş birliğini amaçlıyor. Protokolle, İstanbul Kent Güvenlik Yönetimi Projesi kapsamında yapılacak çalışmayla şehrin asayiş ve güvenliğinin üst düzeye çıkarılması hedefleniyor.

Protokole göre, İstanbul genelindeki MOBESE sayısı ve kalitesi artırılacak. MOBESE'lerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yüklenici firmalar tarafından da yapılabilecek.

Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında yeni kurulacak ya da işletilecek şehir güvenlik kamera noktalarının altyapı işlemlerinde öncelik sağlayacak. Büyükşehir ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülecek altyapı çalışmaları için gerekli izin ve işlemler için irtibat görevlendirmesi yapılacak. Büyükşehir, alt yapı çalışmalarında kullanılması gereken "şehir altyapı dijital harita" bilgilerini, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile paylaşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :