İstanbul'daki bombalı saldırı

İstanbul'daki bombalı saldırı

İçişleri Bakanı Soylu: - "İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce 'Beleştepe' denilen yerde, diğeri ise Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndakinin canlı bomba olduğ

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce 'Beleştepe' denilen yerde, diğeri ise Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndakinin canlı bomba olduğu değerlendiriliyor." dedi.

Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanında İstanbul'daki patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Soylu, "Öncelikle milletimize geçmiş olsun, çok hain ve alçak bir planla gerçekleştirilmiş bir olay, "İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce 'Beleştepe' denilen yerde, diğeri ise Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndakinin canlı bomba olduğu değerlendiriliyor" dedi.

Soylu, bunların teyide muhtaç bilgiler olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şu anda bütün arkadaşlarımız olayın aydınlatılması noktasında çalışmalarını sürdürüyorlar. Yaralılar Şişli Etfal başta olmak üzere yakın bir çok hastaneye sevk edildi. Sağlık Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimize ve özellikle polis teşkilatımıza, emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şehit konusunda şimdi değil biraz sonra vali ve emniyet müdürümüzle bir değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyuna açıklama yapağız. Olay yerine gidiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :