İstanbul'daki "ana darbe davası"

İstanbul'daki "ana darbe davası"

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, 9'u firari 15'i tutuklu 24 sanığın yargılandığı "ana darbe davası"nın 11. duruşması tamamlandı - Tutuklu sanık Düzenli: - "Vicdanım rahat. Bunun hesabını da her gece veriyorum. Öbür tarafta da hesabını ver

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe davası" kapsamında tutuklu yargılanan eski Kurmay Albay Muzaffer Düzenli, savunmasında, vicdanının rahat olduğunu belirterek, "Bunun hesabını da her gece veriyorum. Öbür tarafta da hesabını vereceğiz." dedi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada tutuklu sanık Muzaffer Düzenli’nin çapraz sorgusuna geçilmeden önce söz alan bir kısım müşteki avukatı, duruşmaya verilen ara sırasında sanıklardan birinin avukatının izleyicilere hakaret ettiğini söyledi.

Avukat, söz konusu sanık avukatının öncelikle dışarıdan belediyenin yemek ve su hizmetini kastedip "Yemek ve su içsinler" dediğini, "izleyicilerin 60 lira karşılığında buraya geldiği, azalınca bu paranın 100 liraya çıkarıldığı" gibi tahrik edici tarzda konuşmalar yaptığını belirterek, ismini öğrenmek istediği bu kadın avukat hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.


- "15 lira talebi, insani olarak etik değil"

Tutuklu sanık Düzenli’nin savunması sırasında gözaltına alındığında el konulan 15 lirasını istemesine değinen Mahkeme Başkanı Cem Karaca, "Böyle bir davada bunu söylemek insani olarak etik değil. Taleplerde söyleyebilirsin. Cuma günü talep alınacak orada söyleyebilirdin. İnsani olarak etik değildi, bu söylem." diye konuştu.


- "Rahmet dilemeyeceğim"

Bir müşteki avukatının da sanığın savunmasına başlarken şehit olan 249 insan için bir rahmet dilemesi halinde söz konusu talebin kendilerine bu kadar dokunmayacağını belirtmesi üzerine Düzenli, "Ankara’da yargılandığım davada rahmet dileyenlerle izleyenler arasında yaşanan polemikleri gördüm." ifadesini kullandı.

Sanık Düzenli, Mahkeme Başkanı Karaca’nın "Polemik olmasın, rahmet dilemeyin o zaman" demesi üzerine "Yok, rahmet dilemeyeceğim." dedi.


- "Vicdanım rahat"

Bir müşteki avukatı da sanık Düzenli’nin 15 Temmuz’daki mesajlarını okuyarak, "Bu söylemlerin ardından darbe gecesi ölü ele geçirilen Mahmet Karabekir’in de 'Vurun, acımak yok. Kanımızın son damlasına kadar devam' diye talimatlar veriyor. Mehmet Karabekir, şu anda bütün adliyelerden daha adil bir yerde yargılanıyor. KOKTOD savunmaları yapamayacak bir yerde yargılanıyor. Kendiniz ve onun için de bir savunma hazırladınız mı?" diye sordu.

Sanık Düzenli de bunun bir polemik sorusu olduğunu belirterek, "Vicdanım rahat. Bunun hesabını da her gece veriyorum. O tarafta da hesabını vereceğiz." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Düzenli’nin çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşmayı perşembe gününe erteledi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :