İstanbul'da yeni adli yıl açılışı

İstanbul'da yeni adli yıl açılışı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu: "Adaletin gerçekleşmesinde en büyük zorluğu çeken, tüm bu kahraman arkadaşlarım, adaleti gerçekleştirecek, huzur getirecek. Buna inancım sonsuzdur"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Adaletin gerçekleşmesinde en büyük zorluğu çeken, tüm bu kahraman arkadaşlarım, adaleti gerçekleştirecek, huzur getirecek. Buna inancım sonsuzdur" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, törendeki konuşmasında, törene katılımlarından dolayı meslektaşlarına teşekkür etti.

İstanbul Adliyesi'nin, 650'ye yakın hakim ve savcının görev yaptığı bir adliye olduğunu belirten Salihoğlu, şunları söyledi:

"Görevimiz çok ağır. Buradaki mesai çok ağır bir mesai. Bir araya gelmemiz de oldukça zor oluyor. Bu vesilelerle bir araya geldik. Adaletin gerçekleşmesinde en büyük zorluğu çeken, tüm bu kahraman arkadaşlarım, adaleti gerçekleştirecek, huzur getirecek. Buna inancım sonsuzdur. Bu vesilelerle şehidim Mehmet Selim Kiraz Beyi rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum.''

Salihoğlu'nun konuşmasının ardından törende pasta kesildi. Törene çok sayıda hakim, savcı ve personelin yanı sıra, 31 Mart'ta teröristlerce şehit edilen cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı