"İstanbul’da yaşayan Arap aydınlar çalıştayı" yarın başlayacak

"İstanbul’da yaşayan Arap aydınlar çalıştayı" yarın başlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yarın düzenlenecek çalıştayda, İstanbul’da yaşayan Arap eski bakanlar, siyasiler, bürokratlar, akademisyenler ve edebiyatçıların da aralarında bulunduğu aydınlar, birikimlerini paylaşacak- İstanbul Büyükşehir Belediye Baş

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve İstanbul’da yaşayan Arap eski bakan, siyasi, bürokrat, akademisyen ve edebiyatçıların da aralarında bulunduğu aydınların bilgi ve birikimlerini paylaşmalarına imkan sağlayacak "İstanbul’da yaşayan Arap aydınlar çalıştayı", yarın başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayla İstanbul’da yaşayan Arap eski bakanlar, siyasiler, bürokratlar, akademisyenler, edebiyatçılar, şairler, vakıf ve dernek başkanları, müzisyenler ve gazetecilerden oluşan Arap aydınları bir araya gelecek.

Birikimlerini Türkiye'nin entelektüel hayatına dahil etmek ve onlarla ortak projeler geliştirmeye yönelik bir tanışma ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen çalıştay, Arap aydınlarını İstanbul ve diğer büyük şehirlerdeki üniversitelerle buluşturma, Arapça şiir, dergi, tiyatro, sinema ve edebi eserler hazırlama gibi kültürel projelerde karşılıklı istişare imkanı sunulacak.

Zeytinburnu’ndaki İBB Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yarın düzenlenecek ve 2 gün sürecek olan çalıştaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ev sahipliği yapacak.

Türkiye’den de siyasiler, bürokratlar, akademisyenler ve gazetecilerin hazır bulunacağı çalıştayın, Arap aydınlarının ülkeye intibakı ve tecrübelerini Türkiye’ye aktarımını kolaylaştırması bekleniyor.

Çalıştaya, eski Mısır Cumhurbaşkanı adayı Eymen Nur, eski Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud, eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin basın danışmanı Ahmed Abdulaziz, eski Yemen Sağlık Bakanı Necip Ğanim, Kadın Platformu Başkanı Sihem Dabbour Jamel ile yine Mısır, Yemen, Tunus, Filistin ve Irak'ın da aralarında bulunduğu birçok ülkeden aydınlar katılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :