İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

Operasyonda 50,5 kilogram kokain ele geçirildi, olayla ilgili 5 kişi aranıyor

ANKARA (AA) - İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda 50,5 kilogram kokainin ele geçirildi, olayla ilgili 5 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, son zamanlarda Türkiye'ye konteyner taşımacılığı yoluyla getirilen uyuşturucuda artış yaşanıyor.

Bu kapsamda elde ettiği istihbarat bilgisini değerlendiren İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri yaptığı araştırma sonucunda, Şili’den geldiği belirlenen bazı kontrplak yüklü konteynerlere uyuşturucu getirileceği yönünde bilgiye ulaşıldı.

Ekipler söz konusu konteynerlerin liman sahsında olduğunu belirledi. Riskli olarak değerlendirilen konteynerler x-ray araç ve konteyner tarama sistemine sevk edilerek taramaya alındı. Tarama sonucu konteynerler içerisinde herhangi bir şüpheli yoğunluğa rastlanılmamasına rağmen, konteynerlerden birinin mühür numarasının konşimentoda yazılı mühür numarasından farklı olduğu görüldü. Eşyalar tam tespit işlemi yapılmak üzere sahaya indirildi ancak arama ve tespit işleminde de bir şey bulunamadı.

Gümrük muhafaza ekipleri limanda kullanılan kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Belirlenen konteynerlerin hareketleri geriye dönük analiz edildi. İncelemede, beyaz bir minibüsün konteynerlere yanaştığı, minibüsteki iki kişinin açtıkları konteynerden iki çanta aldığı fakat bu çantaları alınan tedbir sebebiyle sahadan çıkaramayacaklarını anlayarak bir TIR’ın altına bıraktıkları tespit edildi.

Aracın yanına giden ekipler, çantaları alarak aramaya tabi tuttu. İncelemede iki çanta içinde çok sayıda siyah paket olduğu görüldü. Paketler için test kiti ile yapılan ön analizde uyuşturucu maddelerden kokain uyarısı alındı.

Söz konusu operasyonda 50,5 kilogram kokain ele geçirildi. Uyuşturucu maddeye savcılık talimatları doğrultusunda el konuldu. Daha sonra yakıldığı tespit edilen minibüsün sahibi ile kaçakçılık organizasyonunda yer alan 5 kişi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :