İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır'dan, bir kargo firması aracılığıyla 3 ahşap kapı içerisine gizlenmiş halde İstanbul'a gönderilen 57,5 kilogram esrar ele geçirildi

İSTANBUL (AA) - Diyarbakır'dan İstanbul'a gönderilen 57,5 kilogram esrarın ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Diyarbakır'dan İstanbul'a esrar sevkıyatı yapılacağı bilgisine ulaştı.

İhbarı değerlendiren polis ekipleri, Bağcılar'daki bir kargo firmasına 3 ahşap kapı içerisine yerleştirilmiş halde esrar geldiğini belirledi.

Diyarbakır'da marangozluk yapan ve "uyuşturucu bulundurmak", "gasp", "yankesicilik", "kaçakçılığa muhalefet suçlarından" çok sayıda suç kaydı bulunan M.K'nın, ahşap kapılara paketler halinde yerleştirdiği uyuşturucu maddeyi İstanbul'a kargo aracıyla gönderdiği tespit edildi.

Kargo firmasına gelen polis ekipleri, uyuşturucu maddeyi teslim alan ve bir otomobile yükleyen sürücü S.Z, uyuşturucu maddeyi almak için Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen M.K ile B.K'yı takibe aldı.

Bir süre takibi sürdüren narkotik polisi, aracı durdurarak, otomobil içerisindeki 3 kişiyi gözaltına aldı. Araçtaki aramada Diyarbakır'dan kargo aracılığıyla gönderilen 3 ahşap kapı içerisine gizlenmiş haldeki 57,5 kilogram esrar ele geçirildi.

Üst aramasında ise M.K'nın üzerinde 5 extacy hap bulundu. Emniyette ifade veren ve suçlarını kabul eden 3 kişinin "uyuşturucu madde ticareti" ile değişik suçlardan kayıtları olduğu öğrenildi.

Emniyette işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen 3 şüpheli, tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı