İstanbul'da "Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı"

İstanbul'da "Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı"

Uluslararası Camiler Örgütü Genel Sekreteri Bahmam:- "Camilerin misyonu, toplumda fazileti ve ahlakı yaymak"

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı" başladı.

Uluslararası Camiler Örgütü Genel Sekreteri Ahmet bin Salim Bahmam, "Aşırılığa ve Teröre Karşı İmam ve Hatiplerin Rolü" başlığıyla düzenlenen konferansın açılışında, İslam'ın küçük bir çete tarafından sahiplenilmesinin, imam ve davetlilerin "söz konusu çetenin hasta fikrinin İslam ile bağdaşmadığını beyan etmesini farz kıldığını" söyledi.

İslam'ın "hasta fikirli çete" tarafından içeriği tahrif edilerek mezhepçiliğe indirgendiğini dile getiren Bahmam, bunun sonucunda da İslam ümmetinin birbirine düştüğünü ve İslam dünyasının çeşitli bölgelerinde savaşlar çıktığını belirtti.

Bahmam, camilerin misyonunun toplumda fazileti ve ahlakı yaymak olduğuna dikkati çekti.

Konferansın amaçları arasında, aşırılık ve teröre karşı mücadele konusunda imam ve hatipler arasında karşılıklı tecrübe paylaşımının sağlanmasının da bulunduğunu kaydeden Bahmam, konferansının Dünya İslam Birliği (MWL) ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (İDSB) katkısıyla düzenlendiğini ifade etti.

Bahmam ayrıca Türkiye'ye konferansın gerçekleştirilmesi için verdiği destek ve gösterdiği kolaylıklar nedeniyle teşekkür etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz da Türkiye'deki imam hatip okullarının, öğrencilerini eğitme konusunda çeşitli kaynaklara başvurduğunu, bu yöntemin imam ve hatip adaylarının farklı görüşleri öğrenmesine katkı sağladığını vurguladı.

Korkmaz, büyük alimleri, düşünürleri ve çalışmalarını tanıma fırsatı sunan konferansın düzenlenmesi dolayısıyla MWL ve İDSB'ye teşekkürlerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :