İstanbul'da tuzlama çalışması

İstanbul'da tuzlama çalışması

Kentte yağan kar nedeniyle AKOM'dan yönetilen çalışmalarda, bin 378 araç ve iş makinesi ile 6 bin 992 personelle yollarda buzlanmaya karşı kürüme ve tuzlama yapıldı- Ana arterlerde 4 bin 352 ton tuz kullanılarak yollar trafiğe açık tutuldu

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yağan kar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yönetilen çalışmalarda, bin 378 araç ve iş makinesi ile 6 bin 992 personelle yollarda buzlanmaya karşı kürüme ve tuzlama gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da dün gece saatlerinden itibaren hafif kar yağışı etkili oldu, kar kalınlığı 1-5 cm aralığında ölçüldü.

Devam eden çisentili kar yağışının öğle saatlerinden itibaren bölgeyi terk etmesi bekleniyor. Kentte bu gece ve yarın sabah sıcaklıklar sıfır derecenin altına gerilediğinden buzlanma ve don yaşanması öngörülüyor.

Kar yağışı ile birlikte yola çıkan bin 378 araç ve iş makinesi ile 6 bin 992 personel, yollardaki buzlanmaya karşı kürüme ve tuzlama yaptı.

Ana arterlerde ise son 24 saatte 4 bin 352 ton tuz kullanılarak yollar trafiğe açık tutuldu.

- İstanbul'da 480 evsiz vatandaş misafir ediliyor

İBB'nin her yıl olduğu gibi bu sene de evsiz vatandaşların ihtiyacının karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle zabıta ekipleri, evsiz vatandaşları bulundukları yerden araçlarla alıp Esenyurt İBB İSTAÇ eğitim merkezine götürdü.

Vatandaşların gördükleri evsizleri "153 Beyaz Masa"ya bildirmeleri halinde zabıta ekipleri tarafından bulundukları yerden araçlarla alınarak misafir ediliyor.

Evsiz vatandaşlar, bilgi-işlem ve kayıtlarının yapılmasının ardından banyo ve berber, barınma-yatak ve temizlik, 3 öğün sıcak yemek ve kumanya, çay ikramı, sağlık ve reçete işlemleri, kılık-kıyafet, memleketine gönderme, huzurevi ve bakım evine yerleştirme, aileye teslim edilmeleri gibi hizmetlerden yararlanıyor.

Ayrıca evsiz vatandaşlara acil müdahale ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal servis, 18 yaş altı çocukların yurtlara yerleştirmesi ve hastaneye sevk edilmesi gibi hizmetler de uygulanan çalışmalar arasında yer alıyor.

İBB İSTAÇ Esenyurt merkezinde bugün itibarıyla 480 evsiz vatandaş hizmetlerden yararlanıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :