İstanbul'da trafik denetimleri

İstanbul'da trafik denetimleri

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da 23 Nisan - 6 Mayıs'da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, 67 bin 33 araç sahibi ve sürücüsüne ceza kesildi. İstanbul Trafik...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da 23 Nisan - 6 Mayıs'da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, 67 bin 33 araç sahibi ve sürücüsüne ceza kesildi.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu tarihlerde kent genelinde 108 bin 562 sürücü ve aracı kontrol etti.

Denetimlerde, trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemelerine uymamak, hız ihlali, seyir halinde cep telefonuyla konuşmak, alkollü araç kullanmak, emniyet kemeri takmamak, park yasağına uymamak, fazla yolcu taşımak, tonaj sınırını aşmak, kırmızı ışık ihlali yapmak, korsan taşımacılık yapmak, korsan araçlardan taşımacılık hizmeti almak, şerit ihlali, motosiklette koruma başlığı ve gözlüğü bulundurmamak, kullanmamak ile Karayolları Trafik Kanunu'nun diğer maddelerinden toplam 67 bin 33 araç sahibine ve sürücüsüne ceza uygulandı.

Ayrıca 7 bin 512 araç otoparka çekilirken, 3 bin 696 araç da trafikten men edildi.

Aynı tarihlerde kent genelinde 3'ü ölümlü, 463 yaralanmalı olmak üzere 466 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybetti, 654 kişi yaralandı.

Ayrıca nisan ayında Fahri Trafik Müfettişlerinin 3 bin 12 araca cezai işlem uyguladığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :