İstanbul'da sahte ilaç operasyonu

İstanbul'da sahte ilaç operasyonu

Operasyonda, 1 milyon lira değerinde sahte vücut geliştirme ilacı ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı

 İstanbul’da, kaçak ilaç üreten ve bunları piyasaya süren bir şebekeye düzenlenen operasyonda 1 milyon lira değerinde sahte vücut geliştirme ilacı ele geçirilirken, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada ilaç satışı gerçekleştirdiği belirlenen bir şebekeyi takibe aldı.

Polis, araştırma sonucunda Tuzla ve Sultanbeyli ilçelerinde tespit edilen 4 adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, vücut geliştirmede kullanılan ilaç ile ilaç üretiminde kullanılan etiket, şişe, bandrol, ilaç kutusu, ilaç hammaddesi, ilaç yapımında kullanılan makinelerin de arasında olduğu malzeme ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen ve vücut geliştirme ilacı olarak bilinen yaklaşık 1 milyon lira değerinde sahte ilaca el konulurken olayla ilgili şüpheli 4 kişi gözaltına alındı.

Şebeke üyelerinin daireye soktukları makine ile toz ve sıvı şeklindeki kimyasal maddelerden ilaç ürettikleri, diğer bir dairede ise başka bir makine ile ambalajlama yaptıkları öğrenildi. Dairedeki odalardan birini laboratuvara çeviren şebeke üyeleri, kullandıkları makinelerin sesinin apartman sakinleri tarafından duyulmasını engellemek için ses yalıtımı yaptırdıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :