İstanbul'da Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı

İstanbul'da Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı

Sağlık Bakanı Akdağ:- "Sancaktepe Samandıra bölgesinde 4200 yataklı çok büyük bir şehir hastanesi inşa edeceğiz. Buranın arsa meselesini şükürler olsun nihayetinde çözebildik, Silahlı Kuvvetlerden aldığımız bir arazimiz var"- "Burası kampüsüne, bahçesine,

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sancaktepe'nin Samandıra bölgesinde 4200 yataklı şehir hastanesinin arsa meselesini çözebildiklerini belirterek, "Burası kampüsüne, bahçesine, külliyesine ambulans uçak indirebilen ya da özel küçük uçakları indirebilen ilk hastane kompleksi olacak." dedi.

"İstanbul'da Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Akdağ, Bakırköy ve Çekmece bölgelerinin değerlendirmesini yapacakları toplantıda sahada çalışanların fikrini sunmasını önemli bulduğunu söyledi.

AK Parti hükümetlerinin sağlıkla ilgili yaklaşımının vatandaşların Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İstanbul'da da sağlık hizmetlerine kolayca erişebilmesi olduğunu anlatan Akdağ, şöyle konuştu:

"Vatandaş bir hastaneye ihtiyacı olduğunda bu hizmeti rahatça alabilmelidir. Bunun için yapacağı harcama kendi gücünü asla aşmamalıdır. Biliyorsunuz hastanelerde küçük miktarlar var katkı payı olarak, bunlar hastanelerin gereksiz kullanılmasını önlemek içindir. Ama bir şekilde vatandaşımız sağlık hizmetine erişebilmelidir, bunun yolu da kamuya ait hastanelerin, Sağlık Bakanlığına ait hastanelerin güçlü olmasıdır. O zaman özel sektörden de hesaplı bir şekilde hizmet alınabilinir, özel sektörün katkısı da kıymetli hale gelir. Biz kamu hastanelerinde hizmeti yeterince, güçlendirilmiş şekilde veremezsek vatandaşımız hizmeti dışarıdan almak zorunda kalabilir ve mağdur olabilir."

Sağlık Bakanı Akdağ, bu yıl başlatılan sağlıkta dönüşümün ikinci evresinde, devlet hastaneleri güçlendireceklerini belirterek, gerek yatırımlar gerek insan gücü olarak İstanbul'a özel bir önem verdiklerini aktardı.

İstanbul'da kamuya ait yeni hastane inşaatlarının Türkiye'nin başka bölgelerine kıyasla yer yer geri kaldığını dile getiren Akdağ, "Bunun en önemli sebebi İstanbul'da arsa bulma konusundaki zorluklar olmuştur. Ama artık bunları büyük ölçüde aşmış durumdayız. Önümüzdeki birkaç sene, 2021 yılına kadar, 2021 yılını da dahil edersek İstanbul'da altyapıyla ilgili kamu hastanelerinin ihtiyaçlarını hemen hemen tamamen bitirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

- Uçak pisti olan şehir hastanesi inşa ediliyor

Bakan Akdağ, İstanbul'daki bir hastane inşaatının arsa meselesinin geç çözülmesi nedeniyle uzayabileceğini anlatarak, şu bilgileri verdi:

"Sancaktepe Samandıra bölgesinde 4200 yataklı çok büyük bir şehir hastanesi inşa edeceğiz. Buranın arsa meselesini şükürler olsun nihayetinde çözebildik, Silahlı Kuvvetlerden aldığımız bir arazimiz var. Burası kampüsüne, bahçesine, külliyesine ambulans uçak indirebilen ya da özel küçük uçakları indirebilen ilk hastane kompleksi olacak. Yani hastanenin yanına uçaklar inerek hastaları getirebilecek. Burada şu anki planımızda 10'a yakın hastane olacak, bu hastaneler birbirleriyle fonksiyonel bir şekilde çalışabilen hastaneler olacak. Hastane hem yurt içinden hem yurt dışından gelen hastalara hizmet verecek. İkitelli'de 2700 yataklı hastaneyi de şu anda yapmaya başladık."

Toplantıya İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra sağlık alanında çalışan personel katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :