İstanbul'da Ramazan'a doğru

İstanbul'da Ramazan'a doğru

Beyoğlu Belediyesinin ramazan ayı boyunca Taksim Meydanı ve Hasköy sahilinin yanı sıra ilçenin çeşitli noktalarında kuracağı iftar sofralarıyla on binlerce kişi orucunu açacak

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi, Hasköy sahilinde ve Taksim Meydanı’nda kuracağı ramazan sahnesi ile İstanbullulara ramazan coşkusu yaşatacak.

Beyoğlu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar 29 gün boyunca manevi ayın ruhuna uygun olarak düzenlenecek etkinliklerle ramazanı idrak edecek.

Ramazan ayı boyunca Taksim Meydanı’nda ve Hasköy sahilinde kurulacak iftar çadırlarında her gün yaklaşık 4 bin kişi birlikte iftar yapacak. Taksim Meydanı ve Hasköy sahilinin yanı sıra, ilçenin çeşitli noktalarında kurulacak sofralarda da yaklaşık 100 bin kişi orucunu açacak. Ayrıca Kadir Gecesinde Okçular Tekkesinde 5 bin kişilik iftar verilecek.

Beraber iftarların yanı sıra, Taksim Meydanı'nda kurulan festival alanı ile Hasköy sahilinde kurulan etkinlik alanında çeşitli söyleşiler, sohbetler ve tasavvuf musikisi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim Meydanı’nda "Geleneksel Beyoğlu İftarı" düzenlenecek. Ruhani liderler, azınlık cemaat vakıfları, sivil toplum kuruluşları, iş, sanat, kültür, medya camiası ve protokol katılımıyla gerçekleşecek iftarda, Beyoğlu'ndaki farklı dil, din, mezhep ve kültüre sahip tüm kesimleri kapsayacak şekilde, birlikte ve kardeşçe yaşama coşkusuna vurgu yapılacak.

Beyoğlu Belediyesi, ilçede yaşayan hasta ve yaşlıları ramazan ayı boyunca yalnız bırakmayacak. Hastalığı ve yaşlılığı sebebiyle iftar vakti evinden çıkamayan ve bu sofralara misafir olamayan ihtiyaç sahiplerine gezici iftar aracıyla her gün iftar yemeği servis edilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :