İstanbul'da on numara yağ ve egzoz denetimi

İstanbul'da on numara yağ ve egzoz denetimi

İSTANBUL (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince Mahmutbey gişelerinde on numara yağ ve egzoz denetimi yapıldı.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü...

İSTANBUL (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince Mahmutbey gişelerinde on numara yağ ve egzoz denetimi yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Mahmutbey gişeleri Edirne yönünde seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerini durdurarak, on numara yağ kullanımına karşı egzoz emisyon ölçümü yaptı.

Yetkililer, denetimlerin, trafiğin yoğun olduğu merkezlerde hava kirliliğinin başlıca sebeplerinden olan motorlu taşıt kaynaklı egzoz gazı emisyonların azaltılmasında ve uygun olmayan yakıtların kullanılmasının tespitinde faydalı olacağını belirtti.

Kontrollerde, belirlenen değerlerin üzerinde emisyon değeri çıkan araçlara, Çevre Kanunu'nun 20. maddesi uyarınca bin 755, egzoz emisyon ölçüm pulu olmayan sürücülere 875 lira para cezası uygulanacağı kaydedildi.

Sürücüler, denetimlerden memnun olduklarını ifade ederek, sürekli hale getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı