İstanbul'da "Kestane Festivali"

İstanbul'da "Kestane Festivali"

Bağcılar Belediyesi'nce düzenlenen Kestane Festivali'nde, pilav, sarma, güveç, salata ve tatlı çeşitleri yoğun ilgi görürken, yaklaşık 500 kilogram kestane ikram edildi- Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı:- "Meyve bahçelerimizin son hasadını kestan

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kestane Festivali'nin başarılı bir proje olduğunu işaret ederek, "Meyve bahçelerimizin son hasadını kestane bahçemizde gerçekleştiriyoruz. Kestane bahçesi bu yıl güzel mahsul verdi. Biliyorsunuz kestane nemli havayı sever ve şehir ortamında da yetişmez. Ama biz bunu Bağcılar'da yetiştirdik." dedi.

Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Kestane Bahçesi'nde, piknik yapan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra elindeki uzun sopayla ağaçtan kestane toplayarak, mangalda pişirdiği kestaneleri misafirlere ikram etti.

Gazetecilere ve çocuklara da ikramda bulunan Çağırıcı, bahçede bulunan yaklaşık 100 ağaçtan toplanan kestaneleri, ızgaralarda pişirdikten sonra şunları söyledi:

"Meyve bahçelerimizin son hasadını kestane bahçemizde gerçekleştiriyoruz. Kestane bahçesi bu yıl güzel mahsul verdi. Biliyorsunuz kestane nemli havayı sever ve şehir ortamında da yetişmez. Ama biz bunu Bağcılar'da yetiştirdik. Nostalji bahçelerimizin tamamının güzel bir şekilde meyvelerini veriyor olmasının nedeninin hemşehrilerimizin onları koruması ve onlara olan sevgisidir. Geleneklerimizin yaşamasında ve bu hizmetlerin devam etmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum."

Festivale katılan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise "Geleneksel hale gelen kestane hasadında birlikteyiz. Bu güzelliği tebrik ediyorum. Bu etkinlikler kardeşliğimizin, birliğimizin pekişmesine de vesile oluyor." diye konuştu.

Festivale, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve çok sayıda misafir katıldı.

-Festivalde, 500 kilogram kestane dağıtıldı

Bağcılar Belediyesi'nce düzenlenen Kestane Festivali'nde, davetlilere yaklaşık 500 kilogram kestane dağıtıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte ilçe sakinleri topladığı kestaneleri kendi pişirdi, pişiremeyenlere de kestane kebabı ikram edildi.

Geleneksel kıyafetli kadınların, kestaneyle pişirdikleri yöresel yemek ve tatlıların sunumunu yaptığı festivalde, kestaneden yapılan pilav, sarma, güveç, salata ve tatlı çeşitleri yoğun ilgi gördü.

Renkli görüntülere sahne olan "Kestane Hasadı" programında buluşan Bağcılar halkı, düzenlenen etkinlikte hem piknik yaptı hem de keyifli dakikalar geçirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :